Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Mad for os, Det nyeste Nyt i Bagværk, Desserter, Smaaretter m.m. | ||
Forfatter: | Winkle, Edv. R.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1939 | ||
Udgivelsessted: | Ålborg | ||
Forlag: | |||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 109 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | konsulent; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | Ålborg | ||
Pris i kr: | 2 | ||
FØR DE BEGYNDER
MAD FOR OS er sagt med faa Ord en Bog for den Husmoder, der i sit Arbejde bag Bageovn og Gryde gerne vil opnaa de bedste Resultater paa den lettest mulige Maade. . . . Og hvem vil ikke det? Begynd f. Eks. med Bogens første Afsnit: Bagning. Den betyder paa sit Felt et Brud med meget af det, de fleste har lært og stadig praktiserer. Og skulde De tvivle om de nye Metoder, skal De blot roligt følge Anvisningerne. De har staaet deres Prøve, og Tusinder af Husmødre har set og erfaret, at de er rigtige. I den almindelige Husholdning, til daglig og ved festlige Lejligheder, vil »Mad for os«, hvad enten det gælder Bagværket, Desserten eller Middagsretterne, følge Dem ud i Køkkenet som en paa Erfaringer klog og fornøjelig Vejleder. Mine Damer! Jeg ved, at De vil blive Ven med Bogen, og jeg beder Dem blade videre. Edvard R. Winkle, Konsulent, Danas Husmoderskole, Aalborg. | ||
Morgenbrødet
Blødbrødsdejgen 6 Franskbrød 7 Gifler Grahamsbrød S Horn 6 Krydderboller 6 Sigtebrød 8 Simler 6 Rundstykker 5 Wienerbrødsdejgen Bagværket Andersen, H C-Kagen Berliner Pfankuchen 11 Julekage 10 Kaffekringler 10 do ekstra 11 Ærø Søsterkage '0 Hørkager Bettys Kage 13 Bispindens Kage 13 Papegøjehavekage 13 Pundkage 13 Rismelskage 12 Sandkage I , I2 do II 12 Sodakage 13 Smaakager Amorbuer 13 Chicago Krans 15 Chokolade-Opløb 17 Dukater 13 Gule Opløb 17 Hvide Skyer 17 Karmel Kringler Kellys Medaljer 15 Klejner I 18 do II 18 Kokus Makroner 18 Kruseduller 14 Lillys Lyst 17 Makioner fcf Malorka Kranse 13 Mandel Fantasi 18 Musses Taalmodighed Itf Munchener Kager 14 Singapore-Kranse 14 Smaa Sorte 18 Tyroler Rosetter 14 Windsor Kaffebrød 13 Konditorkager Dejge Butterdejg - 19 Lagkagebunde 20 Linsedejg 10 Othellomasse 20 Vandbakkelsedejg 20 Indlæg Cremer Glassur 22 Karamel 22 Marmelader; 24 Nougat 22 Smør Crem 24 Sommer Crem 24 Trøffel-Indlæg 24 Vanillecrem 1 23 do II 23 do Tip-Top 23 Opskrifter Ananaskage 28 Banankage 27 Butierdejgstoppe 26 Fuglereder 27 Halvmaaner af Butterdejg 26 Helene-Snitter Is-Bomber 23 Kræs-Kræmmerhuse med Flødeskum 28 Linse Makrcner 2« Napoleonshatte 27 Napoleonskager 25 Nougat-Snitter 25 Pariser Toppe 23 Petifours 25 Vidunder Boller 29 Æblekage med Butterdeig '27 Desserter Ananas-Fromage 34 Appelsin-Fromage 33 Hawaii-Dessert 31 Kardinal-Dessert 33 Konge-Dessert 30 Magyar-Dessert 33 Montmartre-Dessert 32 Onent-Dessert 32 Præsident-Dessert 32 Reviera-Dessert 31 Rom-Fromage 34 Æble-Dessert 32 ønske-Dessert 33 Is-Anretninger Ananas-Is 35 Hindbær-Is 35 Nougat-Is 35 Vanllle-ls 35 Konfekturer Det glade Gys 37 F F-Crem 33 Fyldte Dadler 33 Kina-Konfekt 38 Marcipan-Biokke 38 Nougat, blød 38 Nødde Blokke 38 Pistacier 39 Sprøjte Chokolade 39 Trøfler 38 Frokost-, Middags- og Aftenretter Asparges i Risrand 54 Auberginer, farserede 43 Bacon med Porrer og Ost 46 Brisler i Rand 42 Brisler, gratinerede 4n Champignons med Paprika- 52 Champignons, stegte 53 Fasan Gratin 42 Gaaselever stegt 51 Gaaselever i Tomat ¦ 4J Græskar med Fløde - 52 Grøntret med Franskbrødscrouton 44 Hyrdepie 52 Høns paa hollandsk« 42 Jagtret 50 Kalvelever, spansk , 46 Kalvesteg i Vin 51 Karbonade, Prinse 44 Kartoffelmos-Kroketter 43 Kartoffélbudding, engelsk med Grønærter 47 Kartofler StrassburgerÏ 48 Kartoffelret, japansk 49 Koteletter i fikse Anretninger 47 Kylling, parisisk 43 Kødrand med Kastanjepuré 44 Levergullash med Makaroni 43 Majs i Tomatpuré 41 Marvben, kogte, med ristet Brød 54 Mørbrad-Filet'er 4 Nyrer, hakkede Nyre-Citronienne 41 Oksekød paa tysk 48 Oksetunge i Æg og Vold Sky 5i Purløgsgratin i Skaller • *44 Pølser i Fad- 50 Pøsler i Rosenkaalgratin 43 Risoller med Ansjovis• 53 Salat-Rouletter ' 45 Stuvning, irsk—, 48 Tomatgratin 53 Tunge, kogt med Ris 54 Tunge, kold, med Mayonnaise: 47 Tunge, skarp 55 Ærter, grønne, I Salat 4& Fiskeretter Fiskefilet m Ris og Carry 40 Fiskepie 50 Klipfisk, Serlandslc - 41 Mnskintorsk 52 Musling, stegt 53 Plukfisk, engelsk 55 Sardin som Forret 46 Sild i Gratin 45 Sild i Salat - 42 Sildefilet i Ris og Carry 43 Ægretter Æg i Kapers 31 Æg i Fad 53 Æg slegle 40 Æg, pocherede med Ris og Carry 40 Eg maskerede 47 Æg, pocherede med Hønselever 47 Røræg med Brisselstuvning 4U Omelet Caprice - 45 Sommerspejlæg ; 55 Syltning Blommer, grønne 5$ Jordbær I 57 - II 58 Kirsebær, hele 58 — syltede 59 Kirsebærmarmelade 58 Rabarber, syltede GO Rabarber-Marmelade 60 Ribs hele 59 Ribs-Gelé 59 Solbær, hele 53 Stikkelsbær 58 Nyttige Raad Margarinens, Melets og Mælkens Temperatur I ag kage-Dekorering Makrondejg-Behandhng Mandler Marengs — Æbler Raad ang Komfur Raad ang Æg | ||
SIMLER.
Behandlingen af Dejgen er den samme som ved Rundstykker. Til Simler anvendes 1/2 kg Mel, 125 gr Margarine, 50 gr Gær, 2 Æggeblommer, 1 1/2 dl kold Mælk, lidt Salt, Sukker og Kardemomme efter Behag. | ||