| Køkkenskriverier med skoleeksempler på god mad
Den danske gris er grundlaget for Dan¬marks største eksportvirksomhed. Den har
alene æren for mere end 50 pec. af vor samlede landbrugseksport — og ca. 20
pct. af landets samlede eksportindtægter. Hvert år produceres herhjemme mere
end 11 millioner grise — fordelt på ca. 130.000 landbrug. Fire-femtedele af disse
grise eksporteres. Resten — altså godt 2 milli¬oner — spiser vi selv. Hver
dansker spiser i gennemsnit næsten 40 kg svinekød om året. Daglig er menuen i
mere end halv¬delen af alle danske hjem retter med svine¬kød. -
Køkkenskriverier er udarbejdet på et ret bredt grund¬lag ud fra ønsket om, at så
mange lærere og konsu¬lenter som muligt skulle kunne anvende tryksagen i
undervisningen.
Køkkenskriverier er opdelt i to hovedafsnit. Indholdet af det første afsnit må
nærmest betegnes som vare¬kundskab vedr. svinekød. Det andet afsnit er en lille
kogebog. I kogebogens afsnit forklares indlednings¬vis grundreglerne for den
tilberedningsmetode, af¬snittet omhandler. Derefter følger nogle typiske eks-
empler på retter, som fremstilles efter den pågæl¬dende tilberedningsmetode.
Denne fremgangsmåde skulle give mulighed for, at tryksagen på forskellige
områder kan anvendes som supplement til lærebøgerne.
Det er hensigten ved evt. genoptryk at revidere tryk¬sagen efter behov. Hvis
nogle af læserne efter gen¬nemlæsning af Køkkenskriverier har ideer, modtages
disse med interesse.
Jette Kramme husholdningskonsulent ved Slagteriernes Forskningsinstitut, 4000
Roskilde
Alle opskrifter er beregnet til en familie på 4-5 personer i skolekøkkenet.
| |