| Intet er overladt til tilfældighederne i Det Nye Køkkenbibliotek, og det er da heller
ikke tilfældigt, at dette bind udelukkende omfatter retter af svinekød. Danske
spisevaner viser tydeligt, at råvarer fra grisen er meget anvendt i de hjemlige
køkkener, og med denne bog får husmoderen en værdifuld samling opskrifter, der
uden tvivl vil blive flittigt brugt.
Som i de øvrige bind vil man finde 40 farveillustrerede hovedopskrifter og et væld
af biopskrifter, der giver anvisninger på tilberedelse af såvel festmenuen som den
daglige middagsret.
Naturligvis er der også tænkt på vejledning ved indkøb af råvarerne. Det er
vigtigt, husmoderen ved, hvor de forskellige stykker sidder på grisen, og hvad
disse med fordel kan bruges til. Ligeledes er det vigtigt, at man ved, hvor meget
man skal beregne til hver person - selv om bogen også fortæller om, hvordan
eventuelle rester kan genopstå som nye retter. Derfor gør ikke mindst yngre
husmødre klogt i at studere de faglige oplysninger om indkøb.
Det vil også være på sin plads at fremhæve, at bogen indeholder et fyldigt kapitel
om så at sige alverdens krydderier. Det er godt at kende dem og deres
anvendelsesmuligheder, og så er det samtidig interessant læsning. Endelig er der
en oversigt over havens krydderurter, og den er næppe set mere omfattende i
nogen anden kogebog. Dette har man gjort ud fra den betragtning, at flere og
flere bruger friske krydderurter til madlavningen, og det er jo muligt nu, hvor
krydderurter forhandles i dybfrossen tilstand. Vil man selv dyrke dem i urtepotter,
altankasser eller i haven, fortæller bogen også om, hvorledes dette kan lade sig
gøre. | |