Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Bevinget mad | ||
Forfatter: | Grumme, Grete; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1969 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Gyldendal | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 152 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | serie; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 22,5 | ||
Agurkesalat, russisk 37 A'ioli 171
And chaud-froid 164 And, grillstegt med kastanjer i5g And i kål i56 And, kogt, farseret med svampe og nudler (Polen) i52 And, kogt med krydderurter og ris pilaff (Holland) i52 And, kold, farseret i63 And, lys braiseret med krydderurter 153 And med figner (Italien) 160 And med grønne oliven i55 And med grønne ærter 164 And med peber stegt i kokotte 167 Arid med æbler og svedsker (Danmark) 158 And, presset 161 And, sprængt 147 And, sprængt, røget med ærtepuré 149 Andefedt 165 Andelever indbagt i mørdej 202 Andeleverpostej 206 Anderagout 162 Artiskokpuré 130 Bechamelsauce Brødcroutons med fuglelevermousse 217 Cannelloni med hønsestuv- ning 74 Cassoulet 181 Chaud-froid sauce 143,164 Citronsmør 34 Confit d'oie 178 Confit d'oie med hvide bønner 180 Confit d'oie med hvidkål 170 Duefarsbrød 144 Duepostej i terrin 146 Duepostej, indbagt 145 Duer, farserede (Tunesien) i35 Duer, grillstegte 139 Duer i flødesauce 136 Dueunger i grønne ærter 132 Duer i kål 142 Duer i portvin 140 Duer i vin (Grækenland) i33 Duer med artiskokpuré 130 Duer med grønne oliven 131 Duer med gåselever og trøfler i chaud-froid sauce Dueunger, minutstegte 141 Duer, sprængte Duer, sprængte, i gele 138 Duer, stegt med citron og hvidvin (Jugoslavien) i32 Fars til stegt kalkun 123 Frituredej 27 Fugleleverpostej til kanapeer 216 Galantine 117 Gratinsauce 28 Gås i kokotte 177 Gås, kogt i gele med a'ioli 171 Gås, præserveret 178 Gås, sprængt med linser 166 Gås, sprængt med ærtepuré 167 Gås, stegt, farseret med kartofler 173 Gås, stegt, farseret med kastanjer 174 Gås, stegt med kartofler 176 Gås, stegt med løgfars og æblesauce (England) 175 Gås, stegt med æbler og svedsker 172 Gåsebryst, røget 184 Gåsefedt 182 Gåsefedt med kalvelever 183 Gåsehals, farseret I Gåsehals, farseret II 194 Gåselever, hel i kokotte 200 Gåselever i portvinsky 204 Gåselever indbagt i postejdej 201 Gåselevermousse 207 Gåseleverpostej 205 Gåseleverskiver, ristede på artis-kokbunde 203 Hane, farseret med løg og kartofler Hane marengo 106 Hane med morkler 111 Hane, stegt med salat fra Provence 112 Hane i vin Hane i øl 109 Hanegalantine 117 Hanekamme Hanekamme på små spid Hanekamme risotto 197 Hanepostej 118 Hanenyre Hanenyre på brødcroutons igg Høne i flødepeberrod 70 Høne i gele I Høne i gele II Høne, gratineret med mornay-sauce 71 Høne i karrysauce 68 Høne i spansk sauce I 49 Høne i spansk sauce II 5o Høne, kogt med champignons-sauce 67 Høne med asparges 6g Hønsebiks 73 Hønsecrebinetter i »pose« 72 Hønsekødboller 90 Hønsekødboller med asparges Hønsemousseliner, gratinerede 92 Hønsemousseliner med krydret mayonnaise Hønsesalat på selleribunde 75 Hønsesalat på selleribunde I 76 Hønsesalat på selleribunde II 77 Hønsesalat på selleribunde III 78 Hønsetimbale 89 Kalkun, farseret (Grækenland) 122 Kalkun, kogt, farseret 120 Kalkun, røget 127 Kalkun, røget, kogt med hvide bønner 128 Kalkun, røget som hors d'oeuvre 129 Kalkun, stegt, farseret med kastanjer og æbler 121 Kalkunbryst, gratineret med trøfler og emmentaler 125 Kalkuner, halve, grillstegte 124 Kalkunpølse 126 Kalkunvinger, farserede I Kalkunvinger, farserede II Kalkunvinger, farserede i gele Kapun, dampet i svineblære (Frankrig) 103 Kapun med løg og kastanjer 114 Kapun med risfars og mandler (Marokko) 115 Kapun, røget, braiseret i rødvin 104 Kapun, stegt i fløde 107 Kapun, stegt i olivenolie med hvidløg 116 Kapun, stegt i salt 108 Kapun, stegt med krydderurter 110 Kapunlevermousse 208 Kråseragout i85 Kråseragout à la bourguignonne 186 Kråseragout med kastanjer 187 Kylling, farseret (Grækenland) 51 Kylling, farseret (Libanon) 54 Kylling, farseret (Tunesien) 56 Kylling, -forårs med rejer, blomkål og asparges (Rusland) 53 Kylling i grøn chaud-froidsauce 97 Kylling i karry (Indien) 60 Kylling i valnødde-sauce (Grækenland) 52 Kylling i yoghurt (Indien) 61 Kylling, kogt, farseret (Libanon) 55 Kylling, marineret 30 Kylling med auberginer og gratinsauce 28 Kylling med bambusskud og bønnespirer (Kina) 63 Kylling med Dijon-sennep 33 Kylling med enebær (Polen) 45 Kylling med esdragon i folie 35 Kylling med løg og salvie (England) 41 Kylling med paprika I (Ungarn) 46 Kylling med paprika II 47 Kylling med persille og skilt sauce 32 Kylling med rejer og bambusskud (Japan) 62 Kylling med ris og nøddesauce (Kaukasien) 57 Kylling med sorte oliven (Italien) 34 Kylling New Orleans 3i Kylling, terrin med tunge og skinke 88 Kyllingebryst å la creme 20 Kyllingebryst »en papilotte« ig Kyllingebryst, farserede 24 Kyllingebryst florentine 22 Kyllingebryst med mozzarella, (Italien) 21 Kyllingebryst med purløg 23 Kyllingebryst meunière 18 Kyllingecrebinetter med valnødder (Tyrkiet) 5g Kyllingekoteletter I 25 Kyllingekoteletter II 26 Kyllingelår, friturestegte 27 Kyllinger, halve, grillstegte 2g Kyllingesandwich es 70 Kyllingesandwiches, dobbelt med skinke 83 Kyllingesandwiches med agurk og crème fraîche 86 Kyllingesandwiches med grønne asparges 80 Kyllingesandwiches med grønne oliven 84 Kyllingesandwiches med rejer og dild 85 Kyllingesandwiches med rå asparges 81 Kyllingesandwiches med tomat og bacon 82 Kyllingesandwiches med tomat og selleri 87 Kødgele 117,206 Løg farserede med fuglelever 2l5 Mørdej 202 Paella 66 Pebre farserede med fuglelever 2l3 Perlehøne, farseret (Ghana) gg Perlehøne, farseret med ris og æbler 102 Perlehøne med calvados 101 Perlehøne med løg og kantareller 100 Perlehøne, stegt som vildt g8 Pommes pailles 26 Postej med poulard, brisler og champignons 64 Postejdej 64, 118, 145 Poulard, a la crème med små perleløg 3g Poulard, braiseret (Flandern) 44 Poulard, braiseret i kokotte 40 Poulard, grillstegt à la diable 37 Poulard, hel grillstegt 36 Poulard, kogt røget 58 Poulard med peber, tomat og hvidløg (Spanien) 48 Poulard med ris (Gascogne) 42 Poulard med æbler og løg (Korsika) 43 Poulard, ovnstegt med brøndkarse 38 Ratatouille 112 Ris, kogt med løg og korender (Jugoslavien) 132 Ris pilaff i5z Ris pilaff med fuglelever 200 Ris pilaff med løg, kantareller og fuglelever 210 Saltlage 104 Semuljeboller Supper; Aspargessuppe 8 Avocadosuppe 17 Bønnesauce fra sprængt, røget and 150 Champignonsuppe 7 Creme suppe med jordskokker 6 Dyppesuppe 3 Grønkålsuppe fra sprængt gås 170 Gule ærter på sprængt gås 168 Hønsekødbouillon, græsk med æg og citron 12 Hønsekødbouillon, italiensk med æg og ost i3 Hønsekødsuppe 1 Hønsekødsuppe, kold med tomat 16 Hønsekødsuppe med purerede urter 2 Hønsekødsuppe, russisk med semuljeboller i5 Karrysuppe 5 Kråsesuppe 188 Kyllinge-champignonssuppe, kinesisk 14 Kørvelsuppe I Kørvelsuppe II 10 Kål- og rødbedesuppe fra sprængt gås (Rusland) Linsesuppe fra sprængt, røget and 150 Petite marmite Henri IV 4 Porresuppe 11 Porre-løgsuppe fra sprængt and 148 Vingesuppe 189 Timbale med kapunbryst og Karl Johansvampe og Toast Melba 16 Tomater farserede med fugle-leverfars 214 Vol au vent med høne, brisler og muslinger 65 | ||
217 Brødcroutons med fuglelevermousse
Skær et lille stykke spæk på størrelse med den lever der anvendes i bittesmå firkanter, skær leveren i terninger. Smelt en lille smule smør i en lille gryde, tilsæt spæk og lever og varm det hurtigt igennem over en ret kraftig ild. Drys salt, peber og en anelse laurbærblad ved og steg det knapt i minut. Tilsæt i spsk. cognac og gnid det hele gennem en lille trådsigte. Skær sandwichbrød uden skorpe i meget tynde skiver, skær dem ud i små firkanter, på ca. 3 cm, rist dem på begge sider, smør levermoussen på og sæt dem et øjeblik i en varm ovn før de serveres. | ||