Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Bedre grill og fondue | ||
Forfatter: | Bagger, Rigmor; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1969 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Berlingske Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 64 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | grill; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 40 | ||
(fra bagsiden)
Hvad er grill? - hvordan bruges den! - Hvad er fonduel - hvordan tilberedes den? I denne bog giver madeksperten Rigmor Bagger klar besked. - Der fortælles instruktivt og inspirerende om de tre grilltyper ovngrill, bordgrill og barbecue. I tilgift får De så alle Rigmor Baggers dejlige opskrifter med masser af ideer inden for fisk, fjerkræ, lam, indmad, kalvekød, svinekød og oksekød. Hvis De har lyst til lidt let og lækkert, er der f.eks. cocktailbidder til natmad, og der er forslag til pølsevariationer, ost, sandwich, brød, salater, sovse, marinader og desserter. Ekstra værdifuld bliver bogen gennem en række fondue-opskrifter og en kort omtale af éngangs-grillen, der kan bruges på altanen eller i fritidshuset, og som blot koster nogle få kroner i anskaffelse. | ||
Ovngrill 7
Opskrifter til ovngrill 8 Oksekød 8 Hakkebøffer på en anden måde 8 Hakkebøf med champignon 9 Hamburgers 9 Tabasco Hamburgers 9 Pariserbøffer 9 New Yorker Sandwich 9 Entrecote å la maitre d'hotel, 10 Bøf minute 10 Grillede tomater 11 Tournedos Bercy 11 Sovs Bercy 11 Lammekød 11 Lammekoteletter 11 Myntesmør 11 Marinerede lammekoteletter 12 Svinekød 12 Koteletter 12 Marinerede mørbradbøffer 12 Crepinetter med bacon 12 Knaseflæsk 13 Marinerede svinekoteletter 13 Fisk 13 Grill-sild 13 Grill-makrel 14 Rødspætter 14 Gratinerede fiskefileter 14 Fiskefileter på spinatbund 14 Hornfisk 14 Laks 15 Pølse-variationer 15 Wienerpølser 15 Pølser med bacon 15 Hot dogs 15 Pølser med grønærter 15 Røget medisterpølse med ost 15 Nem pølsesandwich 15 Blodpølse 16 Cocktail-bidder 16 Andre pindemadder 16 Grillede sandwiches 18 Ostebrød 1. 18 Ostebrød 2. 18 Ostebrød 3. 18 Grønne oste-snitter 18 Med champignoner og ost 18 Med tomat og ost 18 Welsh Rarebit 19 Croque Monsieur 19 Gratinerede osteflutes med bacon Flutes med leverpostej 19 Pizza på min manér 19 Pizza med skinke 19 Forslag til fyld 20 Friskt søndagsmorgen-brød 20 Desserter 20 Gratinerede bananer 20 Marengs-æbler 22 Sherry-æbler 22 Krydrede pærer 22 Frugt-brød med marengs 22 Kokos-æbler 22 Bordgrill 23 Opskrifter til bordgrill 23 Små fiskegratiner 23 En lille go'natmad 23 Grill-kyllinger 24 Sovs til kyllingerne 24 Mexikansk kylling 24 Majsstuvning 26 Ristet kylling 26 Tyrkisk salat 26 Lammerullesteg 26 Grillstegte lammekoteletter 26 Barbecue 27 Råd og tips 27 Oprifter til barbecue 27 Fisk 28 Sild i folie 28 Ristet, roget makrel 28 Helleflynder 30 Helleflynder i folie 30 Foreller som i Sverige 30 Ragede foreller 30 Foreller i folie 31 Grilleret jomfruhummer 31 Svinekød 31 Grill-flæsk 31 Svinekoteletter 31 Svinemørbrad 31 Grillstegte ribben 31 Kinesiske ribben 31 Oksekød 33 Grill-entrecote 33 Grill T-bone-steak 33 Lammekød 34 Indmad 34 Grill-lever 34 Nyrer 34 Kyllinger 34 Spinat Sauté 35 Majsstuvning 35 Kyllingebryst i folie 35 Mixed grill og safran-ris 35 Safran-ris 35 Andre forslag til mixed grill 35 Salater, brød, sovse, marinader m. m. 36 Tomat-sauté 36 Provence-tomater 36 Grill-tomater 36 Gratinerede tomater 36 Franske grønærter 36 Bouillon-gulerødder 36 Smørbrunede kartofler 37 Paprika-kartofler 37 Kartoffel-salater 37 Grøn kartoffelsalat 37 Rosa kartoffelsalat 37 Kartoffelsalat bearnaise 37 Sommerens kartoffelsalat 37 Gyldne kartofler 38 Bettes kartoffelsalat 38 Friske, grønne salater 38 Salat med agurk og champignoner 39 Fransk dressing 39 Sommersalat 39 Champignon-salat 39 Grønne bønner og champignoner 39 Tomat-salat 39 Marinerede, grønne bønner 39 Fingerbrød, kuvertbrød, flutes m. m. 40 Hvidløgsflutes 40 Dobbelte flutes-skiver 40 Hvidløgsbrød 40 Krydret smør 41 Tatarsmør 41 Champignon-rejesmør 41 Krydret tomatsmør 41 Persille-smør 41 Peberrodssmør 41 Ansjossmør 42 Grønt smør 42 Bombay-smør 42 Hvidløgssmør 42 Smørkugler 42 Pyramidesmør 42 Mustard-smør 42 Kaviar-smør 42 Pimento-smør 43 Reje-smør 43 Oliven-smør 43 Tabasco-smør 43 Barbecue-smør 43 Bearnaise-smør 43 Citron-smør 43 Varmt krydret smør 43 Varmt tomat-løg-smør 43 Grøn smørsovs 43 Champignon-sovs 44 Grill-sovse 44 Varm barbecue-sovs 44 Remoulade 1. 44 Remoulade 2. 44 Krydret tomatsovs 44 Svensk grill-sovs 45 Djævle-sovs 45 Sovs Aurora 45 Italiensk sovs 45 Sovs til pølser 45 Fransk sennepssovs 45 Hvidløgs-mayonnaise 46 Dildmayonnaise 46 Champignon-sovs 46 Marinering af kød 46 Forslag til marinader til oksekød, lammekød, kalvekød, svinekød, fjerkræ, farsretter samt indmad 46 Fondue 48 Opskrifter til fondue 48 Fondue Bourguignonne 48 Grøn sovs 50 Andalusisk sovs 50 Krydret sovs 1. 50 Krydret sovs 2. 50 Stærk chili-sovs 50 Hollandaise-sovs 50 Bearnaise-sovs 50 Fondue af marineret kød 51 Stærk marinade 51 Mild marinade 51 Fondue af lammekød 51 Fondue af lever 52 Fondue af nyrer 52 Oste-fondue 54 Dessert-fondue 55 Engangs-grillen, grill-pander m. m. 56 | ||
Grøn kartoffelsalat 750 g kogte, små faste kartofler (gerne æggeblommer), 1 løg, 2 spsk syltede kapers, salt - peber, 1 spsk vineddike, 100 g mayonnaise, 1/4 liter ymer, 2 spsk hakket kørvel, 2 spsk hakket purløg, 2 spsk hakket persille, ca. 1/2 dl fløde.
Kartoflerne skæres i skiver, der lægges i en skål. Løget hakkes og drysses over. Så kommer de øvrige ingredienser til - først salt og peber, der helst skal være fra kværnen, derpå eddiken. Det hele blandes godt. Mayonnaise og ymer røres forsigtigt sammen, tilsættes de hakkede krydderurter og fløde - det må ikke blive for tyndt - og hældes derpå over kartoflerne. Salaten vendes et par gange med let hånd. Den skal trække en times tid, inden den serveres. | ||