| Mousse de truite
I ørred, ca. 250 gr., helst så rød som mulig, lidt oksemarv, 1 fuglelever, salt, hvid
peber og lidt hvidløg, 3 hele æg og 2 æggeblommer.
Gnid en morter med hvidløg, stød leveren og marven fint, kom ørredkødet i og
stød det hele sammen til massen er fin og jævn. Mos den gennem en sigte og
tilsæt salt og peber. Rør 3 hele æg i, ét ad gangen, og dernæst 2 æggeblommer.
Kom 1/4 liter tyk piskefløde og 1/4 liter mælk i farsen og passer den endnu en
gang gennem en sigte. Kom farsen i små forme, lad den koge i vandbad ved svag
varme i 20-30 minutter. Vend moussen ud på et varmt fad og servér med:
Sauce Périgueux
2 del. god, stærk sky, 2 dcl. fin madeira, 2-3 skiver kogt, hakket skinke, ikke for
salt. 1 lille løg og 1 lille skalotteløg, hakket. Trøfler efter smag og pengepung. Ca.
50 gr. smør og ca. 30 gr. mel, peber og salt.
Læg trøflerne nogle timer i madeiraen.
Bag smørret op med melet, kom løgene i og lad det blive let brunfarvet. Kom den
hakkede skinke i, spæd med skyen og madeiraen plus eventuel væde fra
trøffeldåsen. Lad sovsen koge ind til passende tykkelse. Si den, tilsæt peber og
salt (være forsigtig med saltet, fordi skinken som oftest er temmelig salt). Varm
sovsen op, kom trøflerne i og hæld den over moussen. A.K. | |