Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | 142 lækre foretter samt opskrifter på kuvertbrød | ||
Forfatter: | Bagger, Rigmor; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1967 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Berlingske Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 61 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | serie; blad; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 6,85 | ||
Men hvad skal vi dog gi' dem først?
Enhver husmor kender forret-problemet. Alle vil vi gerne byde på en lækker lille forret, og der er jo altid rejerne og laksen - om man altså har pengepungen i orden. Men kunne man dog ikke en dag finde på noget helt nyt og lækkert? Og noget nemt - om det nu var muligt. Alle har vi jo travlt. Men hvad skal det være ? Her skulle denne lille bog komme Dem til hjælp. Målet har været at skabe lækre forretter, der ikke kræver alt for voldsomme forberedelser eller udgifter. Mange af forslagene er lynhurtige at gøre klar til servering. Andre kan tilberedes i god tid. Derfor er de kolde anretninger flest. Alle opskrifter er til 4 personer. Til mine egne forslag kommer de fortrinlige opskrifter, der blev placeret som de bedste i Søndags-B.T.s store forret-konkurrence, hvor skuespillerinden Bodil Udsen, direktør Alberto Kappenberger, Royal Hotel, København, redaktør Edel Hildebrandt, Søndags-B.T.. og jeg selv var dommere. Vi har haft den glæde, at samtlige vindere gav tilladelse til, at deres opskrifter kom med i bogen. Det takker vi hjerteligt for. Rigmor Bagger | ||
Agurkekrustader 14 Agurkeskiver med pynt 14 Ande-kyllingeleverpostej 44
Appetitvækker 1, 17 Appetitvækker 2, 17 Appetitvækker 3, 17 Avocado med krabbe 27 Avocado-mos med krabbe 14 Avocado-rejepindemad 14 Bacon-æbler 47 Beef-tea 5 Bornholmer-bidder 15 Champignonbrød med æg 20 Champignonbrød 20 Champignonsuppe 6 ChifFonade 6 Creme de céleri 6 Crouton med fuglepostej 44 Dekorativ skinkecrouton 46 Dildsovs 35 Faldne engle 14 Fars med torskerogn 40 Festlig anretning 15 Festlig fiskeanretning 32 Festlig sardinsnitte 18 Fine røræg 21 Fiskeanretning américaine 32 Fiskefilet Bretonne 31 Fiskegratin fra Prunier 31 Fiskeret fra Marseille 42 Fisk i akvarium 32 Flûtes til laksesymfoni 38 Forel med salat 34 Forårsblomst 34 Fransk muslingesalat 28 Friterede muslinger 28 Friture-sild 39 Fyldte tomater 40 Gelérand med jomfruhummerhaler 23 Glaserede skinkeruller 44 Gratinerede krabber 26 Gratineret rødspætte med tomat 34 Gratinering med mayonnaise 53 Gravad laks 34 Grønsagsrand 25 Grøn sovs 24 Grønærtesuppe 6 Gyldne boller 49 Hummer-cocktail 25 Hurtig gelérand 24 Husets skinkeruller 47 Hønsebryst med pynt 44 Hønse-champignonsmousse 43 Hønsesalat 52 Hønsekødsuppe Royale 6 Italienske hvidløgsbrød 52 Italienske tomater 14 Kantarelstuvning 53 Kartoffelkage 47 Karrysalat på selleribund 28 Karrysuppe med rejer 7 Kaviar med tilbehør 15 Kogning af krabber 25 Krabbebrød 27 Krabbe i gelé 27 Krabbekød og kaviar 52 Krabbesalat 1, 26 Krabbesalat 2, 27 Krabbesalat 3, 27 Krabbesovs 26 Krabbesuppe 7 Krebsesuppe 7 Laks med garniture 42 Laks i gelé (på en nem måde) 35 Laksesymfoni 35 Limfjordssalat 29 Lysegrøn sommersuppe 10 Lækker hummerstuvning 25 Majssuppe 10 Marinerede muslinger 29 Melon-Westfalerskinke 14 Milano- muslinger 29 Mini kabaret 17 Muslinger å la Provence 29 Muslingerand 29 Mågeæg 20 Nemme supper 11 New Foundland-hummer 25 Ny kørvelsuppe 10 Oliven-ansjospindemad 14 Reje-muslingesuppe 10 Rejestuvning på artiskokbund 2X Remoulade ¡9 Rognsalal 52 Rødspætte fra Marseille 32 Røget lakserulle 14 Salami-kræmmerhuse 13 Salatanretning med laks 39 Salat l'orientale 52 Salat til laksesymfoni 38 Sardinbrød 18 Sauce italienne 35 Sellerimedaljon 49 Sildesalat på en anden måde 51 Sild Aurora 18 Sildetatar 18 Sildepyramide 18 Sild i tern 18 Skildpaddesuppe 11 Skinkekræmmerhuse 46 Skinke med portvindressing 46 Skinke med champignon 46 Skinke-grønærtebrød 54 Skinkeruller 13 Skovfogedens forret 38 Snegle med hvidløgssmør 50 Små fyldte tomater 15 Suppe Pavese 7 Surbrød med saltkød 50 Sømandens muslinger 30 Tomatsuppe med blegselleri 11 Tomatskiver med pynt 15 Torsk Andalouse 51 Torsk i gelé 39 Tunge-peberrodsflødeskum 14 Tunge hors d'æuvre 47 Varme fiskebrød 52 Yorkshire-spejlæg 21 Æg a la tapenade 20 Æg Nepal 19 Æg med mayonnaisi 19 Æg i gelé 21 Æg med tunfisk 20 Kuvertbrød : Fletbrød 57 Hvidløgsbrød 57 Kløverbrød 57 Knuder 56 Kommenskiks 55 Kommenstænger 58 Kranse 57 Kugler 57 Kuvertbrød med y tti ialio Lange birkesstængel 5 / Lilleputfranskbrød 56 Saltstænger 57 Skinkehorn 57 Små skinkebrød 57 Snegle 56 Ostebrød 56 Ostestænger 56 Parker-housebrød 58 Sprøde ostestængcr 56 Varme ostekiks 55 | ||
Limfjords salat
! stor dåse muslinger, 1 lille glas fiskeboller (miniature), 200 g champignoner, 1 1/2 dl crème fraîche, lige dele af hakket dild, purløg og persille - ca. 2 spk. af hver slags, 2 hårdkogte æg. Hæld suppen fra muslinger og fiskeboller og snit de istandgjorte champignoner i skiver. Læg tre dele i striber i et halvdybt fad. Anretningen dækkes med crème fraîche, der skal være tilsat de hakkede krydderurter, og pyntes med midterskiver af de hårdkogte æg. Marinerede muslinger 1 stor dåse muslinger (naturel), 1 dl olie, 1/3 dl vineddike, 1/2 tsk. lys, fransk sennep, salt - hvid peber, 2 skalotteløg, 1/2 bundt dild. Si væden fra muslingerne og kom dem i en skål. (Hvis De som sagt synes, kan stolen og strengen fjernes på muslingerne). Alle dele til marinaden sammenrystes godt og skalot-:eløgene hakkes fint og iblandes. Heri vendes muslingerne og skal nu trække i marinaden et par timer. Vendes af og til. Fyldes ved serveringen i en køn skål og pyntes med æggebåde og dildkviste. | ||