Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Culinarisk calender [2]: Sommeren, juni, juli, august | ||
Forfatter: | Jørgensen, Ejler; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1966 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Thaning & Appel | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 93 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | serie; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 12 | ||
Gastronomisk set - uanset vejret - er det sommer i Danmark
i juni, juli og august. Vi kan glæde os over de nye kar-tofler, asparges og jordbær. Lad os glæde os til at Fandens Fødselsdag snart er overstået. Vi får lejlighed til at fejre Grundlovsdag og Valdemarsdag. Sankt Hans Aften - dagen før Johannes døberens fødselsdag brænder vi alle hexene, og endelig lejrer vi de nybagte studenter og de nyrøgede born-holmere. Efterhånden følger hindbær, solbær og ribs, aubergines og mange andre dejlige sager. Vi får lejlighed til at fejre Bastille-dagen og Arveprins Knud, børnene begynder at gå i skole igen og når sommeren så er forbi, er der såmænd ikke engang 100 dage til de første nisser dukker op i butikkerne. Lad os nyde sommeren, mens vi har den. | ||
L'Anguille Annsofi Norin 18
L'Anguille aux petits Pois 11 Asperges au gratin St Jean 12 Aubergine Moussaka 27 L'Augergine Lisboa 45 La Barbue Atlantique 34 La Bécasse Riche a la grande Fini 47 Beurre d'Escargot Blinis au Caviar 30 Boeuf Stroganoff 47 Boeuf a la Corse 42 Bornholmer Guld 38 Brochettes de Saumon au Jardin 28 One pound Baby-beef la Cabana 46 Les Canetons aux petits Pois Dits Caneton Nantais 13 Le Caneton Sauvage a la Ibsen 38 Le Carre de porc a la Puna 14 La Caille aux Cerises Caviare 28 Chicken Casserole Rabecca H Chanterelles Hungaria 45 Chili-Friis-Fry 39 Côtes d'Agneau Josephine Baker 40 Côte de Porc Milanaise 27 Cotes de porc a la Din du Mois 26 Cote de veau Recamier 44 La Côte de veau a la Procençale 24 Côtelettes de Chevreuil Chantilly 26 Les Côtelettes Don Murillo 27 Le Coq de Bruyère Rôti 48 Coq de Bruyère des Pays du Nord 27 Coquilles Saint-Jacques 47 Le Courlis a la Nage 45 Stekt Duva med Persikofyldd Melon 44 Les Escalopes de veau biaise d'Egoffe 26 Escalope de veau Carl Gandrup 15 Escargots a la Bourguignonne 64 Espadon Baltique 32 Ecrevisses, Sauce Nantua 16 Emince de volaille Alsacienne 24 Entrecôte a la Bordelaise 13 L'Entrecôte a la seconde 24 Fandens fødselsdag 54 Le Filet de boeuf a la Richelieu 23 Les Filets de Carrelets Liseleje 26 Les Filets de Fletana a la mode Walevska 14 Les Filets de Maquereau Montparnasse 24 Filets de Maquereau a la Piemontaise 12 Filet de veau a la Basquaise 40 Le Filet de veau a la mode du Vieux Doelen 13 Le Filet de veau a la Normande 15 Fricassée de poulet facon Asnieres 24 Gaspacho 68 Gedden Grum i hu god i øl 44 Gigot d'Agneau Pendent 46 Gratin de Jambon dArcachon 37 Ungarsk Gulyàs ^ Le Hachis Grand'Mere 34 Hakkebøf Gandrup 31 Hamburger Aalsuppe 56 Hamburgerryg, Franz Pfordtes 12 Hochepot et Cochonneries 32 Les Homards au porto comme a la Ville de Brest 15 Insalada di Pomodoro 40 Krebs 67 Kümmelfleisch 11 Lamme Kefta 58 Langoustines a la Poulette 39 Langostinos con salsa Mallorquina 49 Løgsuppe, fransk 62 Maiskolber 45 Les Mignons de veau sous celerirave a la creme gratinée 23 Mælkeærter, onkel Werners 2J Nyre på pind 41 Omelette aux champignons 20 Paella 53 Paella Valenciana 13 Pigeonneau a la minute 12 Les Pigeons en ragout de crevettes 23 Pintade a la Souvarof 32 Piperade Basquaise 11 Poulet a l'estragon 46 Poulet Saute a la Catalane 15 Poule au pot d'Henri IV 41 Prosciutto e melone IH Punch 61 Les Qoquelets en casserole comme a Jauze 12 Quartier d'Agneau 16 Quiche de Lorraine 28 Ris de veau Île-de-France 17 Roe-bock a la Poivrade 16 Salade Italienne Estáte 26 Salsa Mallorquína 50 Sauce échalotte 28 Sauce gribiche 28 Sauce Moutorde à la crème 28 Sauce Mousseline du Vrai du Vrai 66 La Sole a l'estragon Jaque Manasse 24 La Sole Meunière Caprice Suzanna 11 Sole au vin blanc simple 37 Stegte sild og stuvede kartofler 44 Svaleredesuppe 70 Tafna på høns 18 Tagliatelle Valdema 41 Téte de veau vinaigrette 33 Le Thon-Thon-Taine-PIim 38 Le Tournedos Helder 34 Tournedos Mirabeau 40 Les Tournedos sautes comme chez massialot a Limoges 18 Le Turbot grille au Jardin 18 | ||
21. CHANTERELLES HUNGARIA: Normalt undlader man at skære dem i stykker -
kantarellerne - hvis ikke de er enormt store. Skyl dem omhyggeligt i mange hold koldt vand og lad dem tørre i et viskestykke. Kom en håndfuld finthakket løg op i en gryde med smør. Salt og paprika ! (Ungarsk Edelsüss-Rose). Dæk dem så med kogende crème fraîche og til sidst et par klatter koldt smør. Hakket persille. | ||