Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Salater | ||
Forfatter: | Bræmme, Lise; | ||
Pseudonym: | Juel, Fritze | ||
Årstal: | 1969 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Forlaget Palle Fogtdal | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 74 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | serie; salat; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 5 | ||
Champignon-tomatsalat, 46
Diplomatsalat, 41 Engelsk hvidkålssalat, 34 Enkel aspargessalat, 44 Enkel hvidkålssalat, 34 Fabians salat, 25 Fin skorzonerrodsalat, 46 Iransk gulerodssalat, 28 Fransk julesalat, 42 Fru Krones champignonsalat, 45 Fyrstesalat, 44 Gartnerens grønkålssalat, 31 Gibsonmsalat, 37 Græsk salat, 25 Grøn salat, 24 Grønkålssalat, 31 Gråbrødresalat, 36 Gulerodssalat, 28 Hedvigs hvidkålssalat, 34 Hollandsk julesalat, 43 Hvidkålssalat med frugt, 33 Hvidkålssalat med peberrod, 33 julesalat i peberrodsfløde, 42 Julesalat med appelsin, 44 Julianasalat, 35 Junkerens julesalat, 42 Kerrys ærtesalat, 30 Linettes salat, 43 Majssalat med tomater, 32 Malcolms majssalat, 32 Marinerede jordskokker, 47 Maryland rosenkalssalat, 32 Mortons majssalat, 31 Ostesalat Maurice, 30 Pariserbønnesalat, 33 Pikant spinatsalat, 27 Rigmors gode salat, 46 Rigmors rødkålssalat, 38 Romersk tomatsalat, 26 Russisk græskarsalat, 37 Rødbedesalat, 26 Salade Mariette, 41 Salatfad med broccoli, 49 Sellerisalat, 28 Selmas spidskålssalat, 41 Serbisk sellerisalat, 29 Spinatsalat, 27 Strassburger surkålssalat, 35 Surkålssalat, 35 Sydfransk bønnesalat, 48 Tildes tomatsalat, 27 Tomatsalat, 26 Tosca-salat, 24 Tyrkisk agurkesalat, 48 Ungarsk ostesalat, 29 Victors wondersalat, 36 KARTOFFELSALATER Carlos kartoffelsalat, 52 Gammeldags kartoffelsalat, 51 Husets kartoffelsalat, 52 Kroens bedste kartoffelsalat, 50 MARINADER Alpemarinade, 14 Ananasmarinade, 17 Anines marinade, 14 Boston-marinade, 13 Caroline-marinade, 14 Citronmarinade, 8 Citronmayonnaise, 17 Danablu-marinade, 13 Dildmarinade, 11 Diplomatmayonnaise, 18 Djævlemarinade, 7 Engelsk marinade, 9 Engelsk sennepsmarinade, 10 Esdragonmarinade, 8 Finsk marinade, 10 Flødemarinade, 10 Forårsbrise, 15 Fransk marinade, 8 Grøn fryd, 9 Grøn hvidløgsmarinade, 7 Gustavs salatmarinade, 19 Hvidløgsmarinade, 9 Indisk marinade, 12 Italiensk marinade, 7 Kapersfløde, 16 Kejsermarinade, 9 Kellys marinade, 18 Kloster-marinade, 14 Kosak-marinade, 16 Krokonens sennepsmarinade, 10 Kryddermayonnaise, 19 Luksus-marinade, 17 Majorens marinade, 17 Marys marinade, 13 Paprikafløde, 16 Peberrodsfløde, 16 Purløgsmarinade, 11 Pasta-marinade, 11 Rosenmarinade, 12 Råcreme, 18 Sardel-mayonnaise, 19 Sellerimarinade, 11 Sennepsfløde, 15 Serbisk marinade, 15 Spansk marinade, 12 Tomatmarinade, 8 Tomatmayonnaise, 18 Worcestershire-mayonnaise, 20 Yoghurtmarinade, 13 Æggemarinade, 12 GRØNSAGSSALATER Adams agurkesalat, 49 Artiskoksalat, 47 Aspargessalat Salome, 45 Bedstes ræddikesalat, 47 Bjergbondens salat, 24 Blandet kålsalat, 37 Blegsellerisalat, 29 Mortens salat, 49 Rosa kartoffelsalat, 50 Svensk kartoffelsalat, 51 FISKE- OG SKALDYRSSALATER Bettes tunsalat, 53 Broget salat, 56 Herregårdens hummersalat, 62 Indisk rejesalat, 55 Kaptajnens krabbesalat, 61 Krabbesalat som i Nantes, 62 Muslingesalat, 60 Nem fiskesalat, 54 Onkel Oskars hummersalat, 63 Rejesalat, 56 Røgeriets salat, 60 Røget sildesalat, 60 Siciliansk tunsalat, 53 Sissis rejesalat, 55 Sommerens dejligste salat, 38 Stines muslingesalat, 61 Toldforvalterens fiskesalat, 54 Tunsalat med ris, 52 KØD- OG FJERKRÆSALATER California-salat, 20 Engelsk kødsalat, 65 Finsk pølsesalat, 64 Hannover-kødsalat, 66 Italiensk salat, 65 Natmads-salat, 68 Provencalsk pølsesalat, 59 Salat Rosario, 65 Salat St. Louis, 67 Selmas salat, 68 Soffis salat, 66 Spejdersalat, 64 Verdens bedste hønsesalat, 67 FRUGTSALATER Farbrors pærer, 71 Frokost-frugtsalat, 69 Hawaii-salat, 71 Jungelsalat, 69 Majorindens frugtsalat, 70 Mors melonsalat, 70 Salat Waldorf, 69 | ||
Det er hverken besværligt eller dyrt at fremstille sin egen personlige salateddike -
og så er det tilmed morsomt! Tag dild, esdragon, persille, basilikum, timian, karse, purløg og løvstikke - alle slags eller nogle af dem - i det forhold, De nu finder passende. Skyl krydderurterne og lad dem dryppe godt af. Rib bladene af stilkene og læg disse - altså bladene - i flasker. Skræl et lille stykke peberrod og skær det i små terninger. Drys en halv snes pe-berrodsterninger oven i hver flaske og fyld flaskerne op med sylteeddike. Sørg for, at eddiken dækker krydderurterne. Det er faktisk det hele! Eddiken kan anvendes efter 2-3 ugers lagring, men den holder sig fint 3-4 måneder, hvis den opbevares koldt og mørkt. Ja, er opbevaringsmulighederne virkelig gode, kan den sagtens stå 6-8 måneder eller mere. Har De lyst til at eksperimentere, så kom gerne lidt løg i nogle flasker - eller laurbærblad eller tørret salvie eller revet hvidløg - mulighederne er uendelige, hvis De bruger de holdbare ingre-i dienser. Salat-eddike efter egen smag. (se billedet) | ||