Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Opskrifter | ||
Forfatter: | Rasmussen, Edith; Vimmerslev, Asta; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1968 | ||
Udgivelsessted: | |||
Forlag: | Eksport-Svineslagteriernes Salgsforening | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 40 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | serie; reklame; | ||
Samlet oplag: | 6 | ||
Trykkested: | |||
Pris i kr: | 2,5 | ||
Mange af opskrifterne på de følgende sider vil De sikkert nikke genkendende til.
Nogle husker De fra de brochurer, Eksport-Svineslagteriernes Salgsforening med mellemrum har udsendt. Andre kender De fra Gris på gaflen annoncer i ugeblade og aviser, som De måske oven i købet har klippet ud og gemt. Dette hæfte er ikke en egentlig kogebog, men en samling varierede flæskeretter, som omfatter både populære sammenkogte, krydrede retter og »gode gamle« som for eksempel Brunkål med flæsk. Da det naturligvis kun er et begrænset antal Gris på gaflen retter, De indtil nu har haft lejlighed til at servere for familien, vil dette hæfte med over hundrede opskrifter give Dem mange nye ideer til den daglige madlavning, og det er nemme og billige retter. Edith Rasmussen og Asta Vimmerslev | ||
Middagsretter side
Amagergryde ? Amerikansk kartoffelsalat 5 Bacon med bønner og revet ost 5 Bagte bønner 7 Bankeflæsk 7 Bedstes flæskeret 7 Brunkål 7 Brændende kærlighed 8 Bønner med bacon 8 Champignonflæsk 8 Chop Suey 8 De tre F'er 8 Farspandekage 9 Farsskinke med grønsager 9 Flæskefarsbudding med kål 9 Flæskekoteletter 9 Flæskekræs med ananas 10 Flæskepande 10 Flæskeporrer 10 Flæske-ris 10 Flæske roulade Fiæskerulle Flæske-ruletter 12 Flæskeruller med citron 12 Flæskesursteg 13 Flæsk med porrer 13 Forårsgryde 13 Fyldt flæskeroulade 13 Fynsk gullasch 14 Gratin med stribet flæsk og spinat 14 Griseguf 14 Grønærte-gryde 4 Gule ærter med flæsk 14 Hakkekarbonader med æbleflæsk 16 Hollandsk gryde 16 Hong-Kong-krydderret 16 Hvid labskovs 16 Hvidkål med flæsk fra Ærø 17 Indianer jap 17 Indianermad 17 Irsk stuvning 17 Italiensk flæskeret 18 Jysk æbleflæsk 18 Kabysseflæsk 18 Karryflæsk 18 Karrykål 18 Kogt flæsk med grønlangkål 20 Kreoler-fad 20 Krydderflæsk med æbler 20 Livretten fra Odsherred 20 Mande-mad 21 Maskeret blomkål 21 Mosters gryderet 21 Overlægens kotelet 21 Ovn sparerib 22 Paneret flæsk med kartoffelsalat 22 Paneret kogt flæsk 22 Piccadilly special 22 Pyramideflæsk 22 Randersflæsk 24 Ruskomsnusk 24 Røget flæsk a la granada 24 Sauerkraut med flæsk 24 Skrædderdyppelse 25 Spansk flæskeret 25 Sprængt flæsk med grønsager 25 Spidskål i sommeranretning 25 Spinatgratin med champignonsovs 2r Stegt røget flæsk med nye kartofler og grøn salat 26 Studentens æggekage 26 Surkål 26 Svenske rulletter med grøn salat 26 Svigermors grønsagsret 26 Sønderjysk sur rib 27 Æbleflæsk på en anden måde 27 Æbleflæsk med bacon og kartofler 27 Æblekål med tomat 27 Æggestand med bacon og grønsager 28 Zitauer-fad 28 Frokostretter Bacon Pizza 29 Flæskekød i gelé med peberrodssalat 29 Flæskeæggekage 29 Frokostkræs 29 Fynsk ristaffel 29 Javanesiske æg 30 Ovnstegte tomater med fyld 30 Pølser i svøb 30 Rullesylte 30 Solskinsomelet 30 Spansk æggekage 32 Vendelbosylte 32 Vendsysselflæsk 32 Æggekage med bønner og bacon 32 Små anretninger på franskbrød Eventyrflæsk 33 Festbrød 33 Flæskerøræg med porer 33 Ostebrød med tomat og bacon 33 Osterøræg med bacon 33 Overlægens natmad 34 Pocherede æg med karrysovs 34 Smørporrer 34 Spinat-lækkerbid 34 Salater m m Grøn salat 36 Gulerodsrasp 36 Hvidkålssalat med appelsinskiver 36 Hvidkålssalat med rosiner 36 Kartoffelsalat 36 Marinerede grønne bønner 36 Rødkålssalat 37 Sommersalat 37 Spansk salat 37 Stegt flæsk med æblepeberrod U Tomatsalat 7 Supper Kørvelsuppe 19 Grønsagssuppe Oldemors sur-suppe 19 | ||
Amerikansk kartoffelsalat: 750 g kogte kartofler, 375 g bacon, 1 løg, 15 g mel, 4
tsk. melis, 1 tsk. salt, I tsk. peber, ca. 1/2 dl eddike, 1 dl vand, 1/2 løg, 1/2 agurk, 1 bdt. radiser, dild eller persille, evt. tomater. Bacon skæres i terninger og ristes, de hakkede løg tilsættes og mørnes i fedtstoffet uden at brune. Mel, krydderier, eddike og vand røres til en jævning, der hældes i panden og koges sammen med flæsk og løg. De udskåne kartofler blandes i sovsen tillige med råt, hakket løg, radiser og agurkeskiver. Drysses med hakket persille eller dild, pyntes evt. med tomatbåde. Kan spises varm eller kold. | ||