| Nr. 16.
Kogt Høne.
Kogt Høne med Sauce og Kartofler og Hønsekødsuppe med Ris.
8 Personer: 1 stor Høne 1 l Vand
1/4 kg Ris = 3 dl Salt
150 g Margarine 150 g Mel = 8 Spsk. 1 L Mælk Persille Kartofler (Franskbrød).
En Gaardmand vil ofte sælge en Høne til en rimelig Pris.
Pas paa at faa en Høne, der ikke er alt for gammel.
Hug Hovedet af. Bring en Gryde Vand i Kog. Dyp Hønen et Par Øjeblikke i det
kogende Vand, saa bliver Fjerene løse. Pluk. Svid derefter Haarene af i klar
Klamme. Skær Fødderne af ved at gennemskære det Led, der er midt paa Benet
(Hælen).
Skier Hul i Skindet paa Halsens Korside, træk Kroen, hele Spiserøret og Luftrøret
ud. — Skær Spalte paa tværs under Bagkroppen midt mellem Halen og Brystbenet,
stik Haanden ind, løsn Indvoldene og tag dem allesammen ud i een Haandfuld.
Skær Endetarmsaabningen fra, saa den følger med ud. Vask Hønen.
Læg Hjerte, Lever og Kraase fra til at koge med eller stege paa Spid. Befri
Leveren for Galdeblæren uden at skære Hul paa denne, — Skær Kroen op uden at
gennemskære den inderste Hinde; fjern denne med hele Indholdet.
Sæt Hønen over i en Gryde koldt Vand, bring j Kog, tilsæt nu 3 dl Ris, hold i Kog
over svag varme. | |