| Boller i Sellerisovs
En Skive Selleri skæres i smaa Terningner og kommes i Gryden med 1 Deciliter kogende Vand og lidt Salt og koger ca. 5 Minutter. Så tages de op, og smaa Boller af Kødfars sættes paa i det samme Vand. 1 stor spiskefuld Fars er tilpas til denne Portion, og Bollerne skal helst dannes og sættes paa med en lille Teske, ellers bliver de for store. De koger et Øjeblik, til Farsen er stiv. Den maa endelig ikke være blød indeni, for saa er de raa. Boller tages op i Skaalen til Sellerierne. Suppen maales, er den kogt hen, kommes Vand , saa der bliver 1 Deciliter. Saa laves Sovsen som før beskrevet af en Topskefuld Mel og 1 Teskefuld Smør, der røres op med Suppen og faar et Opkog, Boller og Sellerier kommes i. Hertil spiese ikke Kartofler, kun Brødsnitter. | |