Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Økonomisk Husholdnings og Kogebog. Gennemset og anbefalet af J. Blicher-Hansen | ||
Forfatter: | Konow, C.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1908 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | E. Jespersens Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 164 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | lærerinde; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 1 | ||
A.
Aalefrikasé ..................... 62 Aal i Karry ................... 62 Agurkesalat .................... 99 Alexandrakage ............... 80 Ananasfromage .............. 120 Ansjovissmør ................. 125 Appelsinis ...................... 123 Appelsinmarmelade ........ 134 Appelsinsaft ................... 142 Aprikos- og Jordbærmarmelade ........................ 134 Aprikos og Rabarbermarmelade ........................ 134 Aprikossuppe .................. 113 Arrakfromage ................. 120 Asier .............................. 111 Asparges ........................ 99 Aspargesgratin ............... 8 Aspargessuppe ............... 17 Aubin ............................. 40 Aubin, bayersk ............... 40 B. Bagte Rugbrødstoppe ...... 72 Bankekød ....................... 23 Bayersk Aubin ............... 40 Bayonne Skinke, røget ... 37 Benløse Fugle................. 24 Berlinerboller ................. 76 Berlinerkranse ............... 83 Birkelse Kiks ................. 82 Blaabær ......................... 134 Blaabærsaft .................... 142 Blaabærsuppe ................. 113 Bladsellerisalat ............... 100 Blodbudding ................... 57 Blomkaal ........................ 99 Blomk. som Champignons 100 Blomk. som Champignons 43 Blomkaalsgratin ............. 8 Blomkaalsuppe ............... 17 Blødkogte Æg................. 8 Boller ............................. 80 Bollemælk ...................... 3 Bouillon .......................... 17 Brissel ........................... 57 Brun Bønnesuppe ........... 95 Brun jævn Suppe............ 18 Brun klar Suppe ............ 18 Brune Kager, Fru Hegers 83 Brun jævn Sauce ............ 125 Brunet Kaalrabi ............. 101 Brunet Smør .................. 126 Brødboller ...................... 9 Brødbudding .................. 9 Brødsuppe ...................... 113 Butterdejgskranse .......... 91 Bøf, engelsk ................... 25 Bøf, fransk ..................... 25 Bøf å la Lapskovs .......... 24 Bøf a la Mode................. 24 Bønner (stuede) .............. 96 Bønnekarbonade ............. 96 C. Cacaolikør ...................... 145 Chartreuse med brunet Hvidkaal ..................... 43 Chokoladefromage .......... 120 Chokoladesauce .............. 126 Chokoladeæblekage ........ 116 Citronfromage ................ 120 Cremsauce ...................... 126 D. Dyrehaschis ................... 51 Dyrekoteletter ................ 50 Dyrekød som Bøf............ 51 Dyresteg ........................ 51 Duesteg .......................... 53 E. Engelsk Bøf.................... 25 F. Faaremælk ..................... 3 Faar i Kaal.................... 33 Farcerede Tomater ......... 69 Fire Specier.................... 84 Fiskeboller ..................... 69 Fiskebudding.................. 69 Fiskefileter, indbagte ...... 64 Fiskefrikadeller .............. 69 Fiskegratin ..................... 9 Fiskesalat ...................... 67 Fisk i Gelé..................... 67 Fisk og Fiskesuppe......... 62 Fisk og Grønsager i Karry 63 Florentinerkage .............. 4 Flæskesteg ..................... 35 Flæsk, stegt ................... 39 Fløj eisgrød ..................... 3 Forloren Hare................. 44 Forloren Skilpadde ......... 28 Forloren Skilpaddesuppe. 29 Forloren Wienerschnitzel. 97 Forlorne Kyllinger ......... 29 Forlorne Kyll. af Bønner 96 Fransk Bøf ..................... 25 Frikadeller ..................... 45 Fricandeau ..................... 30 Frossen Fløde................. 124 Frugt, indbagt ................ 116 Frugtis ........................... 124 Frugtpai ......................... 92 Fru Hegers brune Kager 83 Fru Monsens Kager ....... 84 Fyldte Løg ..................... 44 Fyldt Kaalhoved ............. 45 Fyldt Selleri ................... 45 G. Gaasesteg ....................... 54 Glasserede Løg ............... 104 Grilleret Kalvebryst ....... 30 Grilleret Lammehoved .... 34 Gris, helstegt .................. 36 Græskar med Ingefær .... 135 Græskar med Vanille ...... 135 Grønne Tomater ............. 135 Grønne Ærter (stuede) .... 110 Grønærtesuppe ............... 19 Grønkaal ........................ 19 Grønlangkaal .................. 100 Grønsager, henkogte ....... 141 Gulerodsuppe .................. 19 Gule Ærter (stuede) ........ 98 Gul Ærtesuppe ............... 97 Gullasch ......................... 25 H. Haardkogte Æg .............. 10 Hakkebøf ....................... 26 Halvmaaner med Æbler eller Svedsker ............. 92 Halvmayonaise ............... 10 Hare, forloren ................ 44 Hareragout ..................... 52 Haresteg ........................ 51 Haschis .......................... 26 Havrekiks ...................... 82 Hele Ribs ....................... 136 Helleflynder i Karry ....... 63 Helleflynder med Rejer og Blomkaal .................... 63 Helleflynder som Bøf ..... 66 Helstegt Gris ................. 36 Helstegt Svinekam .......... 36 Henkogning 1.................. 140 Henkogning II................. 141 Henkogning af Grønsager 141 Hindbær ......................... 135 Hindbæreddike ............... 142 Hindbærsaft (kogt) ......... 142 Hindbærsaft (raa) ........... 142 Hjærneboller .................. 58 Hjærte, stegt .................. 60 Hollandsk Sauce ............. 126 Horn .............................. 77 Hornfisk (kogt) ............... 64 Hornfisk (stegt) .............. 66 Hummer (stuet) .............. 70 Hummer og Krebs .......... 71 Hummersauce I .............. 127 Hummersauce II ............. 127 Hvedeboller .................... 76 Hvedebrød ...................... 76 Hvedekage ..................... 77 Hvid Sauce ..................... 127 Hyldebærsuppe ............... 113 Hønsefrikasé .................. 54 Hønsefrikasé i Timbal .... 55 I. Indbagte Fiskefileter ....... 64 Indbagt Frugt................. 116 Italiensk Salat ................ 40 S. Jordbær ......................... 136 Jordbærkoldskaal ........... 114 Jordbærlikør .................. 145 Julekage i Form ............. 86 Julekage uden Æg .......... 77 Juliennesuppe ................. 20 Jødekager (ægte) ............ 85 Jødekager (almindelige)... 85 K. Kaal (stuet) .................... 101 Kaalhoved (fyldt) ............ 45 Kaalrabi (brunet) ............ 101 Kaalrabi (kogt) ............... 101 Kaalrabimos ................... 101 Kaalrouletter .................. 46 Kaffefromage .................. 121 Kaffeis ........................... 124 Kager, brune, Fru Hegers 83 Kager, Fru Monsens ...... 84 Kager, smaa med Kaffecreme .......................... 89 Kager, smaa til Is og Fromage ........................... 90 Kalvebryst, grilleret ....... 30 Kalveboug, sprængt ....... 32 Kalvefrikasé ................... 30 Kalvekotelet ................... 31 Kalvekød i Sellerisauce ... 31 Kalvesteg ....................... 31 Kaninfrikasé .................. 52 Kanin i Karry ................ 52 Kaninsteg ...................... 52 Karamelbudding I .......... 10 Karamelbudding II ......... 10 Karbonader .................... 26 Karrysuppe .................... 19 Kartofler (amerikanske)... 102 Kartofler (brunede) ......... 102 Kartofler (engelske) ........ 102 Kartofler (franske) .......... 103 Kartofler (gamle) ............ 103 Kartofler (nye) ................ 103 Kartofler (stuede) ........... 104 Kartoffelpuré .................. 103 Kartoffelsalat (varm) ...... 104 Kartoffelsalat (kold) ........ 104 Kartoffelrouletter ............ 103 Kastanjer (kogte) ............ 102 Kastanjer (ristede) .......... 102 Kiks Birkelse Kiks .............. 82 Side Havrekiks ................... 82 Næsgaards Kiks .......... 82 Sigtekiks ..................... 82 Kirsebærlikør................. 145 Kirsebær med Eddike ..... 136 Kirsebær, nedlagte ......... 137 Kirsebær uden Stene ...... 136 Kirsebærsaft .................. 143 Kirsebærsuppe ............... 114 Klejner I ........................ 86 Klejner II ...................... 86 Klipfisk .......................... 64 Klipfiskegratin ................ 68 Kogt Kaalrabi ................ 101 Kogt Tunge .................... 58 Kokuskager .................... 87 Kommenskringler ........... 78 Korendkager .................. 87 Kraasesuppe .................. 55 Kramsfugl ..................... 56 Krebsesuppe ................... 71 Kringle .......................... 78 Krokanfromage .............. 121 Kryddersild .................... 70 Kyllingesteg ................... 55 Kyllinger, forlorne ......... 29 Kyllinger, forlorne, af Bønner ........................ 96 Kærnemælksbudding ...... 4 Kærnemælkssuppe ......... 4 Kød, sprængt, Flæsk og Suppe .......................... 48 Kødboller ....................... 46 Kødbudding .................... 46 Kødkroketter .................. 41 Kødsuppe med Kød, almindelig ...................... 16 Kørom ........................... 5 Kørvelsuppe ................... 20 N. Nedlagte Kirsebær ......... 137 Nedlagt Sild ................... 70 Norsk Øllebrød ............... 72 Nyre, stegt ..................... 60 Næsgaards Kiks ............ 82 O. Oksefilet ......................... 27 Olivensauce .................... 128 Omelet soufflé ................. 11 Oplagt Mælk .................. 6 Orangemarmelade .......... 137 Overskaarne Æg ............ 12 P. Pandekager .................... 6 Pasteuriserede Stikkelsbær ............................. 138 Peberrodsauce ................ 128 Persillesauce .................. 128 Persillesmør ................... 128 Pickles ........................... 111 Plukfisk ......................... 64 Pocherede Æg ................ 12 Postejer .......................... 93 Prinsessebudding ........... 12 R. Raager ........................... 56 Rabarber med Vand ...... 137 Rabarberbrødsuppe ........ 114 Rabarbergrød ................. 117 Rabarbersaft .................. 143 Rabarbersuppe ............... 114 Rabarbervin ................... 144 L. Lageagurker ................... 111 Lagkage ......................... 87 Laks .............................. 66 Lammefrikasé ................ 34 Lammekoteletter ............ 34 Lammehoved, grilleret .... 34 Lammesteg .................... 34 Lapskovs ....................... 20 Lever som Bøf ............... 59 Lever som Vildt ............ 59 Leverpostej I .................. 58 Leverpostej II ................ 59 Linser ............................ 88 Linsecréme ..................... 88 Linser (stuede) ............... 98 Linsebøf ......................... 97 Løg, fyldte ...................... 44 Løg, glaserede ................ 104 Løgsauce ........................ 128 M. Makaroni (indbagt) ......... 73 Makaronikroketter og Skinke ......................... 41 Makaronirand ................ 73 Makaroni — Skinke og Tomatpie ..................... 41 Majsflagegrød ................. 5 Majroer .......................... 105 Makrel ........................... 66 Mandelfromage ............... 122 Maizenagrød ................... 5 Mayonaise ...................... 11 Medaljer ......................... 88 Medisterpølse ................. 47 Melboller ........................ 11 Melpap ........................... 5 Side Rejesuppe ........................ 71 Ribbenssteg I ................. 36 Ribbenssteg II ................ 37 Ribs, hele ....................... 136 Ribsgelé ......................... 137 Ribssaft (sød) ................. 143 Ribssaft (sur) ................. 143 Ribsvin .......................... 144 Risblomst ....................... 7 Risengrynssuppe ............ 105 Risengrød ....................... 6 Risengrødklatter ............. 7 Risfromage .................... 122 Ris- og Selleripie ............ 106 Risolier med Fisk ........... 65 Risrand .......................... 12 Rosenkaal ...................... 105 Rosenkaalsuppe .............. 21 Rugbrødstoppe, bagte ..... 72 Rullepølse ....................... 48 Ryper ............................. 56 Rysteribs ....................... 117 Rødbeder ........................ 138 Rødgrød ......................... 117 Rødkaal ......................... 105 Rød Sauce ...................... 129 Rødspætte ...................... 66 Røget Bayonne, Skinke ... 37 Rørt Smør ...................... 129 Røræg ............................. 13 Side Sauce, hvid .................... 127 Sauce, rød ................ 129 Scorzonerrødder (stuede). 107 Selleri (fyldt) .................. 45 Selleri (indbagt) .............. 106 Sellerisalat I ................... 106 Sellerisalat II .................. 106 Sellerisuppe .................... 21 Sennepssauce ................. 129 Servietfranskbrød ........... 79 Sherryfromage ............... 122 Sigtebrød ........................ 79 Sigtekiks ........................ 82 Sild ................................ 66 Sild, nedlagt ................... 70 Sildesalat ....................... 42 Skildpadde, forloren ....... 28 Skilpaddesuppe, forloren 29 Skinke- og Makaroni-Kroketter .......................... 41 Skinke og Ærter ............. 37 Skinke-Makaroni og Tomatpie ......................... 41 Skæl .............................. 93 Skørost .......................... 7 Smaa Kager med Kaffe- créme .......................... 89 Smaa Kager til Is og Fromage ........................... 90 Smaa Sukkerkranse ....... 90 Smaatorsk ...................... 66 Smør, brunet .................. 126 Smør, rørt ...................... 129 Snittebønner (stuede) ...... 107 Snittebønner (salte) ......... 110 Snitter ............................ 93 Solbærrom ..................... 146 Speciekranse .................. 89 Spegepølse ...................... 49 S. Saftbudding .................... 119 Sagogrød ........................ 7 Sagosuppe (hvid) ............ 115 Salat, italiensk ............... 40 Sandkage ....................... 81 Sauce, brun, jævn........... 125 Spegesild ........................ 70 Spinat ............................ 107 Spinatbudding ................ 108 Sprængt Kalvebryst ....... 32 Sprængt Kød og Flæsk og Suppe .......................... 48 Steg i skarp Sauce.......... 42 Stegte Æbler................... 117 stegt Flæsk .................... 39 Stegt Hjærte ................... 60 Stegt Nyre ...................... 60 Stikkelsbær I .................. 138 Stikkelsbær II ................ 138 Stikkelsbær, pasteuriserede ............................ 138 Stikkelsbærgrød ............. 117 Stikkelsbærsaft .............. 143 Stikkelsbærsuppe ........... 116 Stikkelsbærvin ............... 144 Stuede Bønner ................ 96 Stuede Linser ................. 98 Stuede Ærter .................. 98 Stuet Hummer ................ 70 Stuet Kaal ...................... 101 Sukkerkranse, smaa ....... 90 Sukkerlage til Skinke ..... 50 Sukkerærter ................... 110 Sundhedssuppe ............... 21 Surkaal .......................... 108 Sursteg ........................... 27 Svedskegrød ................... 118 Svedsketærte .................. 93 Svensk Punch................. 146 Svinekam, helstegt ......... 36 Svinekoteletter ................ 38 Svinemørbrad med Ris ... 38 Svinemørbrad som And... 38 Svineryg og Suppe (dansk) 39 Svineryg og Suppe (norsk) 39 Sylte .............................. 48 Syre ............................... 108 Sødsuppe (almindelig) ..... 115 Sødsuppe med Risengryn. 115 Søsterkage ..................... 81 Tartarsmør .................... 129 Timbal ........................... 46 Tjur ............................... 57 Tomater, farcerede ......... 69 Tomater, grønne............. 135 Tomater med Røræg....... 108 Tomatpie — Skinke og Makaroni .................... 41 Tomatpuré ..................... 109 Tomatsalat ..................... 109 Tomatsauce .................... 130 Tomatsuppe .................... 22 Torsk ............................. 65 Torskesmør .................... 130 Trøffelsauce .................... 130 Tunge, kogt .................... 58 Tyttebær (raa) ................ 139 Tyttebær med Vand ....... 139 Tyttebær med Æbler ...... 139 Tyttebærgelé .................. 139 Tyttebærsaft (sød) .......... 143 Tyttebærsaft (sur) .......... 143 U. Urtesuppe ...................... 109 V. Vandbakkelser ............... 90 Vannilleis I .................... 124 Vanilleis II ..................... 125 „Vol au vent" ................. 94 Æg i Madeyrasky ........... 13 Æg til Skildpaddesuppe ... 14 Æggekage ...................... 13 Æggekranse ................... 90 Æggestand ..................... 13 Ærter, grønne (stuede) .... 110 Ærter, gule (stuede) ........ 98 Ærter og Skinke ............. 37 Ærtesuppe, gul ............... 97 Ø. Øllegrød ......................... 72 Øllebrød (norsk) ............. 72 Ølsago ............................ 2 Østerssauce .................... 130 w. Walesstænger ................ 94 Wienerbrød .................... 79 Wienerschnitzel .............. 32 Wienerschnitzel, forloren 97 Æ. Æbler, stegte .................. 117 Æbleflæsk ...................... 39 Æblekage ....................... 118 Æbleskiver ..................... 8 Æg, blødkogte ................ 8 Æg, haardkogte .............. 10 Æg, overskaarne ............ 12 Æg, pocherede ................ 12 | ||
Fisk og Grønsager i Karry.
2 Pd. (1 Kg.) Fisk (Markrel, Sild, Helleflynder o.s.v.), 1 Bdt. nye Gulerødder, 1 Bdt. Majroer, 10 Kv. (50 Gr.) Margarine, 6 Kv. (30 Gr.) Mel, 1/2 Pot (1/2 Lt.) Fiskesuppe, 1/4 Thsk. Karry. Fisken renses, koges og deles i Smaastykker, Rødderne renses, koges, skæres i Terninger med Char-trensekniven. Smør og Mel bages sammen i en Gryde over Ilden, den siede Fiskesuppe ispædes, faar et Opkog, tilsættes Fisk, Rødder og den i kogende Vand udrørte Karry. | ||