| Man har anmodet mig om at skrive en Bog om, hvorledes man i et borgerligt Hus
og i en almindelig Landhusholdning skal lave Mad til Gamle og Unge. Som gammel
Kok har jeg mine Erfaringer, og dem vil jeg søge efter bedste Evne at meddele
mine Læsere.
Den gamle Sætning, at om Smagen skal man ej disputere, vil jeg gjærne holde i
Hævd; men paa den anden Side maa Pengepungen dog altid spørges til Raads, og
den vil jeg tage lige saa meget Hensyn til som til Ganerne. Det er-kjendes jo fra
alle Sider, at Tiderne er knappe og at Priserne paa alt er i forbavsende Stigen, og
med det gamle Ord for Øje, ”at sætte Tæring efter Næring”, vil jeg søge paa disse
Blade at give Anvisning paa, hvorledes man i gode, borgerlige og nogenlunde
velsituerede Hjem paa Landet kan tilberede Maaltider, der i lige Maal tager Sigte
paa Nydelsen, Næringen og den økonomiske Evne.
Jeg er ikke blind for, at Opgaven kan stille mig Vanskeligheder; men efter bedste
Evne skal jeg søge at retlede "Roskilde Tidende"s mange Læsere i By og paa Land
om, hvorledes man paa bedste Maade kan pleje Legemet og Økonomien.
Forfatterinden. | |