Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Børnenes Opskrifter til Skolekøkkenet | ||
Forfatter: | Blom, Johanne; Sahlertz, Helga; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1908 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | J. Fischmann | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1916: 1930; | ||
Sider: | 64 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | skolekøkken; børn; | ||
Samlet oplag: | 3 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 0,25 | ||
Arbejdsdeling.............
Armé Riddere...........50 Appelsingelé............... 58 Bankekød.................. 20 Benløse Fugle............30 Birkesbrød................ 14 Blaabærsuppe............. 13 Blodbudding............... 40 Blomkaal .................. 24 Blommesyltetøj............ 62 Boghvedegrød............. 55 Bollemælk................. 43 Brune Bønner.............. Brunkaal................... 58 Brødsuppe.................52 Bøf.... '................... Kars........................ 54 Flæskesteg................ 58 Frikadeller................. 55 Frikassé................... Frugtgelé .................. 58 Frugtsuppe................ 8 Fyre paa Komfur.......... 5 Grynsuppe................. 3 Græskarsyltetøj............ 38 Grønkaal ..............36 Grønlangkaal .............. 40 Grøntret...................33 Gulasch.................... 8 Gulerødder, stuvede.........5 Gule Ærter................. 44 Hachis..................... 42 Hakkebøf.................. 32 Havregrød................. 25 Havresuppe........ ....... 54 Hvidkaalssuppe............ 22 Hvidkaal, stuvet........ Hvid Sagosuppe........... Kaalrabi, stuvede.........41 Kaalrouletter............... 56 Kalle...................... Kaneboller................. 50 Kaffebrød................. 50 Karbonade................. 43 Karry...................... 10 Kartoffelmos............... 28 Kartofler, brunede.........40 Kartofler, stuvede.......... 25 Kartoffelsalat............... 53 Kartoffelsuppe............. 21 Kirsebærsyltetøj ........... til Klatkager.................. 47 Klejner..................... 45 Klipfisk.................... 38 Knive...................... 7 Kokosmakroner............ 20 Kærnemælkssuppe.........27 Kødboller.................. 54 Kødpølse .................. 24 Kødsuppe................. 41 Labskovs................... 23 Lever, stegt................ 27 Linsefrikadeller............ 53 Løgsovs.................... Makaroni................... 42 Mandelkage................ 60 Medisterpølse.............. 52 Melboller................ 42 43 Middagsretterne............ 12 Pandekager.................18 Pebernødder................15 Peberrodssovs ............. 41 Pillekartofler............... 16 Pleskner .................. 5(1 Plukfisk.................... :19 Prinsessebudding.......... 57 Pudse Messingbane........ I Rabarbergrød ............. 23 Rabarhersaft............... 21 Rabarbersuppe............ 38 Ragout..................... 48 Rensdyrssteg............... 57 Ribssall.................... 61 Ris til Karry............... 19 Ris til Suppe .............. 41 Risengrød.................. 45 Risenvandgrød ............ 31 Risenvælling............... ¡10 Rismelsgrød ............... 15 Rismelsvælling ............ 28 Rosenkaal.................. 47 Rullebov................... 49 Rulning ................... 9 Rødgrød................... 24 Rørt Smør................. 37 Sagosuppe................. 49 Sagovælling ............... 29 Sellerisovs................. 54 Semuljevælling............ 26 Sennepssovs............... 34 Skinke..................... 49 Skrællekartofler ...........26 Skure Bord................ 4 Skure Zinkplade........... 5 Snittebønner............ 24 43 Spegesild ............... 17 Spinat..................... 24 Sprængt Kød.............. 47 Stegt Flæsk................ 25 Stegte Sellerier............31 Stegte Sild................. 33 Sulevælling................ 20 Sveskegrøn................. 32 Sæbe af.................... 9 Sødgrød ................... 37 Sød Sovs................... 50 Te ......................... 46 Tomatsuppe ...............35 Torsk, kogt................ 34 Torsk, stegt..............35 Tvebakker................. 59 Tyttebær, syltede.......... 61 Tyttebærgrød.............. 32 Tørre al efter Opvask..... 7 Tørre Støv af.............. 3 Vandgrød.................. 14 Vask........................ 8 Vaske Gulv................ 3 Vaske op................... 6 Vrøvl....................... 60 Æblegrød.................. 40 Æblekage.................. 39 Æbleskiver................. 46 Æblesuppe................. 38 Æggegrød.................. 56 Æggekage.................. 61 Æggemælk................. 58 Æggesøbe.................. 53 Øllebrød.................. 34 | ||
Gule Ærter med Flæsk.
300 gr - 60 Kv Flækkeærter 2 l - 2 Pt Vand, 1 Knsp. Natron 375 gr -3/4 P. grønsaltet Flæsk Visk 1 Gulerod 1 Stk. Selleri 1/2 kg - 1 P. Kartofler Salt? Ærterne maa skylles godt og sættes i Blød Dugen før i noget af Vandet. Sæt dem over med Resten af Vandet, kom Natron i. Skrab og skold Flæsket, kom det i Ærterne, og kom Visk og Rødder paa. Kom de skrællede og itu-skaarne Kartofler i 20 Min. før Spisetid. Smag til med Salt. Skyl Flæsket med lidt kog. Vand, inden du skærer det for. Spæd Ærterne med dette Vand, hvis de er for tykke. | ||