Detaljer |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Fru Nielsen's Kogebog: en paalidelig Vejledning for unge Husmødre og unge Piger, som paatager sig Madlavning | ||
Forfatter: | Nielsen, Christine; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1912 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | Martin's Forlag | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | 1913 | ||
Sider: | 224 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | serie; reklamer; | ||
Samlet oplag: | 2 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 0,5 | ||
Naar jeg tillader mig at sende denne Kogebog ud i Verden, da er det, fordi jeg
tror, at de Erfaringer, jeg har høstet, maa kunne være til Nytte for yngre Husmødre og for de unge Piger, der paatager sig Madavning i Hjemmene. Jeg har omtalt, hvad jeg finder, enhver bør vide m. H. t. Indkøb, Madlavning, Bagning, Syltning og Henkogning, og da mine Opskrifter er prøvede og paalidelige, haaber jeg, de maa kunne blive til Gavn for mange. Christine Nielsen. | ||
Supper
1 Klar Kødsuppe 2 Hønsekødsuppe 3 Kalkunsuppe 4 Klar Suppe med udstukne Rødder 5 Klar Suppe med forlorne Æg 6 Klar Suppe med Asparges 7 Klar Suppe med skaarne Rødder 8 Klar Suppe med udstukne Æggeboller 9 Klar Suppe med Nudler 0 Klar Suppe med Makaroni 1 Kraasesuppe 2 Aalesuppe 3 Hvid jævn Sagosuppe 4 Sellerisuppe 5 Grønærtesuppe 6 Blomkaalssuppe 7 Ærtesuppe af gule Ærter 8 Karrysuppe 9 Kallunsuppe 0 Kartoffelsuppe 1 Jævn Rissuppe 2 Perlegrynsuppe 3 Makaronisuppe 4 Tomatsuppe 5 Krebsesuppe 6 Hummersuppe 27 Østerssuppe 28 Champignonssuppe 29 Dagmarsuppe 30 Jævn Hønsekødsuppe 31 Kørvelsuppe 32 Grønkaal 33 Hvidkaalsuppe 34 Brune Supper 35 Oksehalesuppe 36 Hamborgersuppe 37 Brunkaalsuppe 38 Kastaniesuppe 39 Brun jævn Suppe med Aspar- ges 40 Brun Bønnesuppe 41 Forloren Skildpaddesuppe 42 Brun Vildtsuppe Søde Supper 43 Sød Suppe med Gryn 44 Sød Suppe uden Gryn 45 Hvid Sagosuppe 46 Brødsuppe 47 Øllebrød 48 Koldskaal 49 Æggesøbe 50 Hyldebærsuppe 51 Kirsebærsuppe 52 Blaabærsuppe 53 Rabarbersuppe 54 Æblesuppe 55 Bagte Boller til Supper Grød og Mælkeretter 56 Risengrød 57 Rismelsgrød 58 Æggegrød 59 Mannagrød 60 Byg Vandgrød 61 Ris Vælling 62 Byggrynsvælling 63 Byggrynsvælling med Pærer 64 Sagovælling 65 Kærnemælkssuppe 66 Bollemælk 67 Tykmælk 68 Oplagt Mælk 69 Æblegrød 70 Rødgrød 71 Stikkelsbærgrød 72 Rabarbergrød Stege 73 Oksesteg 74 Oksefilet 75 Oksesteg af Inderlaar (Bøf- å-la mode) 76 Sursteg 77 Kalvesteg 78 Kalveryg 79 Kalvenyrestykket 80 Farseret Kalvebryst 81 Lammesteg 82 Lammeryg 83 Flæskesteg 84 Svinemørbradsteg 85 Ribbensteg 86 Ribbensteg paa en anden Maade 87 Dyresteg 88 Gaasesteg 89 Andesteg 90 Kalkunsteg 91 Kyllinger 92 Duer 93 Haresteg 94 Agerhøns 95 Ryper 96 Fasaner 97 Snepper, Bekkasiner 98 Urfugle Fisk 99 Torsk 100 Torsk stegt 101 Smaa Torsk stegt 102 Rødspætter 103 Rødspætter stegt 104 Rødspættefilet stegt 105 Rødspætter farserede 106 Pigvarer 107 Pigvarer farserede 108 Helleflynder 109 Helleflynder farseret 110 Laks 111 Laks-Ørred 112 Laks farseret 113 Fisketunge 114 Sild 115 Gedde 116 Gedde stegt 117 Fisk paa Fad 118 Aal 119 Aal stegt 120 Aal i Karry 121 Kogt saltet Aal 122 Suder 123 Karper 124 Foreller 125 Sandart 126 Aborrer kogt 127 Aborrer stegt 128 Makrel 129 Røget Makrel ristet 130 Klipfisk 131 Hornfisk 132 Hummer 133 Krebs 134 Rejer Forskellige Retter af Fisk 135 Fiskefars 136 Fiskerand 137 Fiskebudding 138 Fisk i Skaller 139 Fiske-Gratin 140 Rissolles 141 Fiske-Kroketter 142 Rouletter af Fisk 143 Kroketter af Franskbrød 144 Fiskebudding af hel Fisk 145 Klipfiskebudding Kødretter 146 Forloren Skildpadde 147 Fransk Skildpadde 148 Kalvetunge i Oliven 149 Oksetunge i Oliven 150 And i Oliven 151 Duer i Oliven og Kastanier 152 Farseret Kalkun 153 Farseret Høns 154 Farserede Kyllinger 155 Kødfars af Mørbrad 156 Kødfars af Oksekød 157 Kødfars af Kalvekød 158 Kødfars af Høns 159 Fars af Vildt 160 Fars af Flæskekød 161 Medister 162 Bajerske Pølser 163 Kødrand med Tunge 164 Farseret Hvidkaal 165 Farseret Hvidkaalshoved 166 Farseret Selleri 167 Farseret Løg 168 Farserede Agurker 169 Farserede Tomater 170 Farserede Tomater med Champignons 171 Tomater fyldt med Cham- pignons 172 Chartreuse med Farse og Gemyse 173 Aubain 174 Postei af Skinke 175 Hachis 176 Frikadeller 177 Kalvekotelet 178 Kalve-Karbonade 179 Stegt Kalvebrissel 180 Sprængt Kalvebryst 181 Grilleret Kalvebryst 182 Kalve-Frikandeau 183 Wiener-Schnitzel 184 Stegt Kalvelever 185 Kalvefrikassé 186 Kalvekød i Karry 187 Kalvebrissel i Skaller 188 Kalvebrissel i Krustader 189 Ragout af Kalvebrissel 190 Omelet med Nyrer 191 Lammefrikassé 192 Lammekød i Karry 193 Sprængt Lammekød 194 Grilleret Lammebryst 195 Lammekotelet 196 Høns i Champignons 197 Høns i Butterdej g 198 Kødbudding 199 Stor Postej 200 Smaa Postejer 201 Bøf engelsk 202 Bøf, Karbonade eller Hakke- Bøf 203 Engelsk Bøf med Spejlæg 204 Benløse Fugle 205 Bankekød 206 Gullasch 207 Lobeskoves 208 Plukkekød 209 Forlorne Kyllinger 210 Forlorne Ænder 211 Kraase-Ragout 212 Kødbudding med Makaroni 213 Kødbudding med Høns 214 Kødbudding af Vildt med Trøfler 215 Kødbudding af Vildt med Oliven 216 Sorte Pølser 217 Sorte Pølser med Æblegrød Anvendelse af Æg 218 Forlorne Æg 219 Røræg 220 Æggekage med Flæsk 221 Æggekage med Brød 222 Æggeboller 223 Kogte Æggehvider 224 Omelet paa Pande 225 Omelet med Skinke og To- mat Saucer 226 Sauce til Oksesteg 227 Sauce til Kalvesteg 228 Sauce til Kyllinger 229 Sauce til Ænder 230 Sauce til Vildt 231 Trøffel-Sauce 232 Brun Champignons-Sauce 233 Brun Nasturtium-Sauce 234 Skarp brun Sauce med Oli- ven 235 Hvid Champignons-Sauce 236 Selleri-Sauce 237 Persille-Sauce 238 Peberrods-Sauce 239 Peberrods-Sauce med Fløde 240 Tomat-Sauce 241 Hollandaise-Sauce 242 Hollandsk-Sauce 243 Krebse-Sauce 244 Hummer-Sauce 245 Østers-Sauce 246 Sauce med Rejer og Aspar- ges 247 Hovmester-Sauce 248 Kapers-Sauce 249 Sennep-Sauce til Fisk 250 Frikassé-Sauce 251 Béarnaise-Sauce 252 Karry-Sauce 253 Madeira-Sauce Kolde Saucer 254 Majonæse 255 Grøn Majonæse 256 Grønne Urter til Sauce 257 Remolade-Sauce 258 Grøn Remolade-Sauce 259 Dansk Majonæse-Sauce 260 Tartar-Sauce 261 Hovmester-Smør 262 Grøn Smør-Sauce 263 Anschovis-Smør 264 Rørt Smør til Grøntsager 265 Rørt Smør med Champig- nons 266 Rørt Smør med Trøfler 267 Rørt Smør med grøn Ost 268 Kold Peberrod-Sauce 269 Salat-Sauce Søde Saucer 270 Vanille-Sauce eller Creme 271 Vanille-Sauce med Ma- deira 272 Vanille-Sauce med Likører 273 Vincrême-Sauce 274 Chokolade-Sauce 275 Æble-Sauce 276 Karamel-Sauce 277 Rødvins-Sauce 278 Frugt-Sauce 279 Frugtsauce af tørrede Kir- sebær 280 Frugtsauce af friske Kir- sebær 281 Frugtsauce af Hindbær 282 Jordbær-Sauce 283 Ananas-Sauce 284 Appelsin-Sauce 285 Citron-Crême eller Sauce 286 Brændende Sauce 287 Madeira-Sauce Grøntsager 288 Kartofler 289 Kartofler skrællede 290 Kartofler dampede 291 Kartoffel-Mos 292 Pille-Kartofler 293 Stegte Kartofler 294 Brunede Kartofler 295 Asparges 296 Stuvede Asparges 297 Stuvede Asparges med Fløde 298 Asparges uden Stuvning 299 Grønærter 300 Stuvede Grønærter 301 Ærter stuvede sammen med Gulerødder 302 Grønne Bønner 303 Voksbønner 304 Snittebønner 305 Snittebønner uden Stuv- ning 306 Gulerødder 307 Porrer med rørt Smør 308 Sellerier 309 Selleri stegt 310 Skorzoner-Rødder stuvede 311 Skorzoner-Rødder stuvede med Fløde 312 Jordskokker 313 Radiser 314 Spinat 315 Spinat med Æg 316 Syrer 317 Hvideroer 318 Brunede Roer 319 Blomkaal 320 Blomkaal stuvet 321 Blomkaal med Rejer 322 Hvidkaal 323 Hvidkaal med Fløde-Sauce 324 Spidskaal 325 Savoykaal 326 Grønlangkaal 327 Rosenkaal 328 Rosenkaal med rørt Smør 329 Rødkaal 330 Brunkaal 331 Artiskok 332 Rødbeder 333 Salat 334 Brunede Løg 335 Glasserede Løg 336 Tomat 337 Tomat-Puré 338 Snittebønner saltede 339 Champignons 340 Kastanier 341 Kastanier ristede 342 Kastanier stuvede Retter af Grøntsager 343 Kartoffel-Rouletter 344 Kartoffel-Kroketter 345 Kartoffel-Frikadeller 346 Jordskokker som Rouletter 347 Skorzoner-Rødder indbagte 348 Skorzoner-Rødder med Marv 349 Selleri med Marv 350 Gulerødder indbagte 351 Blomkaals-Omelet 352 Asparges-Omelet 353 Blomkaals-Budding 354 Asparges-Budding 355 Spinat-Budding 356 Gulerods-Budding 357 Omelet af forskellige Grønt- sager 358 Blomkaal i Skaller 359 Makaroni med Tomat 360 Artiskok farseret 361 Irsk Stuvning 362 Salat farseret 363 Rødbeder som Bøf 364 Blomkaals-Gratin Salater 365 Russisk Salat 366 Kød-Salat 367 Salat af Fisk 368 Makaroni-Salat 369 Makaroni og Selleri-Salat 370 Makaroni med pisket Fløde 371 Salat af Grøntsager 372 Hummer-Salat 373 Hummer-Salat med Aspar- ges 374 Dansk Silde-Salat 375 Salat af Høns 376 Salat af Rejer 377 Salat af Tomater 378 Tomat med Majonæse 379 Tomat med Agurke-Salat 380 Salat af Kartofler 381 Salat af Makaroni med hak- ket Skinke 382 Salat af Kalvebrissel 383 Salat af Agurker 384 Varm Kartoffelsalat 385 Dronningens Sildesalat Retter til koldt Bord 386 Sylte 387 Sylte i Gelé 388 Gaas i Gelé 389 And i Gelé 390 And i Sky 391 Kalkun farseret i Sky 392 Kylling farseret i Sky 393 Kylling i Majonæse 394 Leverpostej 395 Leverpostej i Sky 396 Leverpostej i Gelé 397 Laks i Gelé 398 Torsk i Gelé 399 Aal i Gelé 400 Aal uden Ben i Gelé 401 Sild i Gelé 402 Laks i Majonæse 403 Oksefilet kold 404 Oksefilet med Trøfler 405 Oksefilet med Hovmester- Smør 406 Bøf med Spejlæg 407 Skinke med Spejlæg 408 Ristet Franskbrød med Æg 409 Overskaarne Æg 410 Blødkogte Æg 411 Kold Kalvekotelet 412 Kold Kalvekarbonade 413 Kold Andesteg 414 Kold Kylling 415 Kold stegt Fisk 416 Røget Gaasebryst 417 Sild marinerede 418 Sild med Remolade-Sauce 419 Tomater fyldte Saltning 420 Skinke at salte 421 Oksetunge at salte 422 Oksekød at salte 423 Oksebryst at salte 424 Rullepølse af Oksekød 425 Kalve-Rullepølse 426 Lamme-Rullepølse 427 Kødpølse at salte 428 Røget Gaasebryst 429 Spegepølse 430 Saltet Lammebryst Varme Buddinger 431 Prinsesse-Budding 432 Brød-Budding 433 Brød-Budding med Mandler 434 Marv-Budding 435 Kabinets-Budding 436 Makaroni-Budding 437 Nudel-Budding 438 Plum-Budding 439 Æble-Budding 440 Rødvins-Budding Kolde Buddinger 441 Luise-Budding 442 Rom-Budding 443 Rødvins-Budding 444 Mandel-Budding 445 Mandel-Budding Nr 2 446 Marmor-Budding 447 Ris-Budding 448 Ananas-Budding 449 Chokolade-Budding m Makroner 450 Karamel-Budding 451 Citron-Budding 452 Ingefær-Budding 453 Trifle 454 Ris-Budding Fromage 455 Hindbær-Fromage 456 Chokolade-Fromage 457 Kaffe-Fromage 458 Makron-Fromage 459 Citron-Fromage 460 Appelsin-Fromage 461 Ananas-Fromage 462 Æble-Fromage 463 Abrikos-Fromage 464 Ris-Fromage Omeletter 465 Omelet med Vanille 466 Omelet-Pandekage 467 Pande-Omelet 468 Omelet med Mandler 469 Omelet med Æbler 470 Omelet med Syltetøj 471 Abrikos-Omelet Geléer 472 Vin-Gelé 473 Vin-Gelé med Blanc-manger 474 Hindbær-Æg 475 Appelsin-Gelé 476 Vin-Gelé med forskellige Frugter 477 Ananas-Gelé 478 Champagne-Gelé Frysning af Is 479 Vanille-Is 480 Karamel-Is 481 Citron-Is 482 Amerikansk Budding 483 Melon-Is 484 Æble-Is 485 Parfait af Jordbær 486 Parfait af Hindbær 487 Parfait af Chokolade 488 Victoria-Parfait 489 Frossen Fløde Store Kager 490 Lagkage 491 Wienertærte 492 Makroncrémkage 493 Genferkage 494 Smør-Mandelkage 495 Lindsekage 496 Appelsinkage 497 Frugtkage 498 Citronkage 499 Mandeltærte 500 Kirsebærkage 501 Risengrynskage 502 Kartoffelkage 503 Dansk Æblekage 504 Æblekage med Makroner 505 Rørt Æblekage 506 Æble-Riskage 507 Butterdej g 508 Æblekage med Butterdej g 509 Svedsketærte 510 Abrikoskage 511 Napoleonskage 512 Indbagte Æbler 513 Bondepige med Slør Smaakager 514 Jødekager 515 Snepper 516 Kanelkager 517 Augustakager 518 Portugiser-Kager 519 Albertinekager 520 Fire Specier 521 Norske Kager 522 Snegle 523 Tante Julies Kager 524 Vanillekranse 525 Prinsessekager 526 Smaa Mørdejgskager 527 Mandel-Tarteletter 528 Kræmmerhuse 529 Brune Kager 530 Brune Pebernødder 531 Hvide Pebernødder 532 Marengs 533 Chokolade-Marengs 534 Marengs uden Mandler 535 Høvlspaaner 536 Smaa Makroner 537 Makroner med Syltetøj 538 Butterdej g i Smaakager 539 Butterdej g i Trekanter 540 Butterdejg som Snegle 541 Butterdejg som Muslinger 542 Smaa Æblekager af Butter- dejg 543 Smaa Butterdejgskringler 544 Vandbakkelser 545 Smaa Butterdejgskager med Vandbakkelser 546 Klejner 547 Klejner 548 Klejner 549 Klejner 550 Sneboller 551 Nonner 552 Krustader 553 Grisehaler 554 Indbagte Æbleskiver 555 Æbleskiver 556 Æbleskiver billige 557 Franske Æbleskiver 558 Jyske Æbleskiver 559 Gode Æbleskiver 560 Arme Riddere 561 Klatkager af Ris 562 Klatkager 563 Vafler 564 Pandekager 565 Sprøde Pandekager 566 Russiske Pandekager Tebrød 567 Kiks 568 Kiks 569 Kiks 570 Kiks med Kommen 571 Kiks af Rugmel 572 Knækbrød 573 Knækbrød 574 Søsterkage 575 Søsterkage 576 Sukkerbrødskage 577 Sukkerbrødskage 578 Julekage 579 Brunsvigerkage 580 Briosch 581 Sandkage 582 Fru Olgas Kage 583 Tekage 584 Brun engelsk Kage 585 Tekager 586 Dagmar Kage 587 En udmærket Kringle 588 En Kringle 589 Smaa Kringler 590 Smaa Horn 591 Vrøvl 592 Vanille-Tvebakker 593 Tvebakker 594 Franskbrød 595 Kommens-Kringler 596 Surbrød 597 Rundstykker Syltning 598 Asier 599 Søde Asier 600 Agurker 601 Smaa Agurker 602 Lageagurker 603 Pickles 604 Nasturtium Frø 605 Perleløg 606 Græskar med Vanille 607 Ribs-Gelé 608 Stikkelsbær-Gelé 609 Æble-Gelé 610 Hindbær 611 Hele Ribs 612 Solbær 613 Solbær-Gelé 614 Hele Stikkelsbær 615 Tyttebær 616 Jordbær 617 Reinekloder 618 Svedskeblommer 619 Kvæder 620 Kvædebrød 621 Pærer 622 Kirsebær Marmelade 623 Kirsebær 624 Morbær 625 Brombær Frugtsaft 626 Hindbær-Saft 627 Kirsebær-Saft 628 Solbær-Saft 629 Ribs-Saft 630 Hyldebær-Saft 631 Solbær-Rom 632 Kirsebær-Likør 633 Frugt-Likør 634 Jordbær-Likør 635 Kakao-Likør 636 Svensk Banko 637 Kold Punsch 638 Afbrændt Rødvin 639 Ribsvin 640 Stikkelsbærvin Kompotter 641 Æble-Kompot 642 Kompot af Pærer 643 Kompot af Reinekloder 644 Kompot af Stikkelsbær 645 Kompot af Rabarber 646 Kampot af Ribs 647 Appelsin-Marmelade 648 Orange-Marmelade 649 Sukker-Glasur Henkogning 650 Blommer 651 Reinekloder 652 Pærer 653 Stikkelsbær 654 Gule Kirsebær 655 Jordbær 656 Asparges 657 Grønærter 658 Grønne Bønner 659 Karotter At opbevare Æg 6 forskellige kolde Anretninger 6 smaa Middage 4 store Middage 6 smaa Frokoster Aften | ||
Kartoffelsuppe.
250 Gram skrællede, melede Kartofler sættes over Ilden ned 3 Liter Sparesuppe; naar de ere møre, gnides de igennem en Sigte og sættes over Ilden igen. I Terrinen kommer man 60 Gram koldt Smør og 1/8 Liter Fløde, herpaa hældes den kogende Suppe. Hertil serveres ristet Brød. | ||