Detaljer |
Indledning |
Indledning |
Indhold |
Opskrift |
Titel: | Hygiejnisk Madlavning for rigtig Ernæring, Sundhed og Helbredelse: efter Lægevidenskabens højeste Resultater, Kogekunstens nyeste og bedste Frembringelser, samt egen praktisk Erfaring | ||
Forfatter: | Andersen, K.; | ||
Pseudonym: | |||
Årstal: | 1913 | ||
Udgivelsessted: | København | ||
Forlag: | forlaget "Hygiejne" | ||
Varianttitel: | |||
Genudgivelsesår: | |||
Sider: | 128 | ||
Oversætter: | |||
Stikord: | hygiejne; læge; ernæring; illustrationer; | ||
Samlet oplag: | 1 | ||
Trykkested: | København | ||
Pris i kr: | 2 | ||
323. Abrikosgrød 101
280. Abrikos- & Svedskekompot 90 290. Abrikoser med Ris 93 46. Abrikossuppe 21 211. Agurkesalat 71 293. Ananasfromage 93 294. Appelsindessert 94 289. Appelsinris 93 199. Appelsinsalat 69 295. »Arme Riddere« 94 200. Aspargessalat 69 258. Bananer 84 301. Bananrist 95 302. Banansago 95 207. Banan- & Æblesalat 70 48. Banansuppe med Boller 22 214. Bagte Kartofler 72 102. Blodbudding (forloren) 42 102. Blodpølser (forlorne) 42 218. Blomkaal 73 69. Blomkaalsgratin 31 201. Blomkaalssalat 69 27. Blomkaalssuppe 15 300 Blommekage 95 282. Blommekompot 91 132. Blomkaal, Porrer el. Rødder med Smør 53 51. Blommesuppe 22 296. Blaabærkage 94 49. Blaabærsuppe 22 2. Boghvedegrød 8 133. Boller i Frugtsovs 53 131. Boller i Selleri 53 276. Bordpalmin 89 3. Breakfastfood 8 308. Brombærpie 128. Brune Bønner med Hvid-kaalsinos 52 217. Brunede Kartofler 72 238. Brun Sovs 78 253. Brødboller 82 305. Brødbudding 96 292. Brødtrifli med Frugtgrød 93 50. Brødsuppe med Frugt 22 254. Bønne- eller Linseboller 110. Bønnekoteletter 46 127. Bønner med Agurker 52 129. Bønner m. Roer el. Mos 52 130. Bønnemos med Ris og Grøntsager 52 272. Bønnepølser 88 202. Bønnesalat 69 96. Bønnesteg 40 28. Bønnesuppe med Urter 15 1 ¦ Byggrynsgrød 8 47. Bygsuppe 21 111. Carno-Koteletter 46 29. Carno-Urtesuppe 16 342. Caramel-Cereal 108 303 Citronfromage 95 252. Creme 81 70. Créme-Linsebudding 31 326. Daddel-og Svedskegrød 101 259. Dadler 84 316. Dadler i Creme 98 13. Dampede Ris 10 304. Drueæbler 96 99. Dyresteg (forloren) 41 113. Engelsk Bøf (forloren) 47 291. Fersken- eller Abrikosdessert 93 290. Ferskener med Ris 93 262. Figenbudding 85 329. Figengrød 102 283. Figenkompot 91 284. Figen-og Abrikoskompot 91 284. Figen- og Æblekompot 91 262. Figenpølse 85 261. Figenpaalæg 85 139. Figenrist 54 53. Figensuppe med Appelsin 23 135. Fiskeboller (forlorne) 53 71. Fiskebudding (forloren) 31 106. Flæsk, stegt eller kogt (forlorent) 43 267. Forlorent Kød 86 264. Forloren Laks 86 125. Forloren Skildpadde 51 335. Franskbrød 105 112. Fransk Bøf (forloren) 47 134. Frikassé 53 30. Frikassé-Suppe 16 268. Friske røde Tomater 87 348. Frugthenkogning 115 213. Frugtsalat 71 251. Frugtsovs 80 52. Frugtsuppe m. bl. Frugt 23 138. Fyldte Gulerødder 54 136. Fyldte Roekrystader 54 137. Fyldte Sellerier 54 72. Fyldt Hvidkaalshoved 32 189. Færdige, tillavede Retter 66 341. Gems 107 31. Gemyse-Suppe 16 73. Glutenolobudding 32 17. Glutenologrød 11 23. Glutenvælling 13 330. Grahamsbrød 104 114. Grahams-Frikadeller 47 334. Grahams-Frugtkage 105 4. Grahamsgrød 8 331. Grahamskiks 104 332. Grahamsruller 104 18. Granolagrød 12 24. Granolavælling 14 144. Grillerede Gulerødder 55 222. Grillerede Rødder 74 79. Gryngratin 34 257. Gryntoppe med Urter 83 350. Græskar 117 77. Græskargratin 33 309. Grød med Bær 97 35. Grønkaalssuppe 17 145. Grønlangkaal 55 248. Grønne Hyldebær til Sovser 80 76. Grøntsager i Form 33 142. Grøntsager med Smør 55 140. Grønærterist 55 74. Grønærterand . 32 32. Grønærtesuppe 16 78. Gulerodsbudding 34 195. Gulerodspuree 68 143. Gulerodsret 55 208. Gulerodssalat 70 34. Gulerodssuppe 17 220. Gulerødder m. Asparges 73 141. Gulerødder m. Porrer 55 75. Guleærtegratin 33 33. Guleærtesuppe 17 101. Gaasesteg (forloren) 42 146. Hachis 56 5. Havregrød 9 333. Havrekiks 105 150. Havrekroketter 57 54. Havresuppe m. Æbler 23 344. Havresuppe som Drik 108 349. Henkogning af Grøntsager 117 325. Hindbærgrød 101 297. Hindbærkage 94 308. Hindbærpie 97 239. Hollandsk Sovs 78 206. Hovedsalat 70 338. Hvedeboller 106 315. Hvedebudding 98 255. Hvide Boller 83 149. Hvide Bønner med Tomat 56 228. Hvidkaal eller Spidskaal 75 147. Hvidkaalshachis 56 148. Hvidkaal m. Ris og Kiks 56 36. Hvidkaalssuppe 18 65. Hvid Sagosuppe 26 55. Hybensuppe m. Boller 24 56. Hyldebærsuppe m. Æbler 24 151. Indbagte Kartofler 57 152. Indbagte Æbler '•/ 115. Irske Frikadeller IH 37. Italiensk Suppe i 57. Jerusalemsuppe ' i 306. Jordbærfromage 'Hi 324. Jordbærgrød 101 297. Jordbærkage 94 298. Jordbær med Creme 94 307. Jordbærpie 96 299. Jordbær-Risengrød 95 153. Jordbærrist 57 343. Jordbærthe 108 38. Juliennasuppe 18 250. Jævnt Smør 80 103. Kalkunsteg (forloren) 42 116. Kartoffelfrikadeller 48 83. Kartoffelgratin 35 156. Kartoffel-Gulerodspande-kage 58 275. Kartofler med Karse 88 215. Kartoffelmos 72 39. Kartoffelsuppe m. Boller 18 157. Kartoffelæggekage 58 80. Kastaniebudding 34 193. Kastaniepuree 67 155. Kastanier i Røræg 58 154. Kastanier med Tomat 57 316. Katrineblommer i Creme 98 281. Kirsebær- og Rosinkompot 90 58. Kirsebærsuppe 24 10. Klidgrød 10 197. Knudekaalspuree 68 263. Kogte Pærer 86 314. Kokosbudding 98 11. Kokosgrød 10 158. Kokosklumper 58 317. Kongelig Dessert 99 285. Kompot af Nedfaldsæbler og Korender 91 277. Krydret Fedt 89 98. Kylling (forloren) 40 9. Kærnemælksgrød 9 59. Kærnemælkssuppe 25 20. Kærnemælksvælling 13 81. Kødrand (forloren) 35 25. »Kørom« 14 40. Kørvelsuppe 19 234. Kaalrabi 76 84. Kaalrabi i Form eller Rand m. Ærter 36 82. Kaalrabigratin m. Bønner 35 198. Kaalrabipuree 68 85. Kaalrand m. Asparges 36 159. Kaalrouletter 59 165. Lobeskoves 60 97. Lammesteg (forloren) 40 164. Limabønner med Fløde- sovs 60 346. Limonchvadt 109 112. Linsebøf 47 270. Linsefars med Sky 87 117. Linsefrikadeller 48 163. Linsehachis 60 161. Linser med Porrer og Kartofler 59 160. Linser med Svedsker 59 162. Linse-Ragout 59 100. Linsesteg 41 42. Linsesuppe 19 86. Linse-Urtebudding 36 246. Løgsovs 80 320. Majsflagefromage 99 7. Majsflagegrød 9 87. Makaronibudding (a) 37 88. Makaronibudding (b) 37 167. Makaroni, Grønærter og Gulerødder 61 166. Makaroni med Ris 60 170. Makaroni med Tomat 61 169. Makaroni-Ostepie 61 168. Makaronipie 61 205. Makaronisalat 70 118. Mandelkoteletter 48 313. Manna- eller Rismels-budding 98 8. Mannagrød 9 60. Mannasuppe 25 243. Mayonnaise 79 119. Nøddekoteletter 49 105. Nøddekød (Protose) 43 266. Nødde-Ost (Nuttolene) 86 89. Nødderand 37 260. Nødder som Paalæg 85 340. Nødderuller 107 104. Nøddesteg 42 41. Oksekødsuppe (forloren) 19 245. Olivenoliesovs 79 322. Omelet 100 109. Opvarmet Steg 45 120. Ostefrikadeller 49 90. Ost-Kartoffelgratin 38 242. Peberodssovs 79 223. Perlebønner 74 312. Perlesago 97 241. Persillesovs 79 91. Porre-Karottegratin 38 236. Porrer med Smør 76 271. Postej 87 311. Prinsesseris 97 61. Prinsessesuppe 25 105. Protose 43 121. Protosebøf 49 192. Puree af Bønner 67 190. Puree af gule Ærter 67 191. Puree af røde Linser 67 319. Pærer eller Æbler i Grød 99 279. Pære- og Figenkompot 90 328. Pæregrød 102 22. Pærevælling 13 265. Radiser 86 325. Ribsgrød 101 62. Ribssuppe 25 171. Risboller med Mos 61 12. Risengrød 10 122. Ris-Gulerodskoteletter 50 172. Risklatter 62 310. Ris med Kompot 97 174. Ris med Svedsker og Æbler 62 173. Ris m. Tomater el. Kaal 62 15. Rismelsgrød 11 19. Rismelsvælling 13 274. Rispaalæg 88 336. Ristet Brød 105 256. Ristoppe 83 178. Rist med Svedskemos 63 136. Roekrystader, fyldte 175. Roer med Ærter 62 176. Roeskiver med Spejlæg 62 230. Rosenkaal 75 225. Rødbeder i Citron 74 269. Rødbede- og Gulerods-salat 87 177. Røde Linser m. Porrer 63 226. Rødkaal 74 66. Rød Sagosuppe 26 108. Rødspætter (forlorne) 44 249. Rørt Smør 80 347. Saft i Vand III1) 65. Sagosuppe (hvid) 26 66. Sagosuppe (rød) 26 21. Sagovælling 13 209. Salat af Kaal og Urter 70 244. Salatsovs 79 229. Savojkaal 75 123. Selleribøf 50 123. Sellerikoteletter 50 194. Selleripuree 67 93. Sellerirand m. Salat 38 43. Sellerisuppe 20 247. Selleri til Sovser 80 16. Semoulegrød 11 212. Sildesalat 71 235. Skorzoner- og Havre-rødder 76 339. Smaa Kringler 106 224. Snittebønner 74 203. Snittebønnesalat 69 325. Solbærgrød 101 64. Solbærsuppe m. Boller 26 204. Solsikkesalat 69 92. Spinatbudding 38 124. Spinatkoteletter 50 180. Spinatrist m. kogt Æg 63 181. Stegte Tomater 63 179. Stegt Grød og Makaroni 63 325. Stikkelsbærgrød 101 278. Stikkelsbær med Dadler eller Rosiner 90 63. Stikkelsbærsuppe 26 232. Stuvede Græskar 76 216. Stuvede Kartofler 72 233. Stuvede Majroer 76 219. Stuvede Rødder 73 231. Stuvede Sellerier 76 227. Stuvet Grønkaal 75 237. Stuvet Spinat 76 326. Svedskegrød 101 273. Sylte 88 182. Tomater med Ris 64 94. Tomatgratin 39 196. Tomatpuree 68 210. Tomatsalat 70 240. Tomatsovs 78 44. Tomatsuppe 20 288. Tranebær og Pærekompot 92 337. Tvebakker 106 183. Tykke Pandekager 64 67. Tykmælkssuppe 27 325. Tyttebærgrød 101 288. Tyttebær og Pærekompot 92 45. Urtegrynssuppe 20 95. Urterand 39 32). Vitæpanis 100 223. Voksbønner 74 327. Æblegrød 102 318. Æblekage 99 287. Æble- og Banankompot 91 286. Æblekompot med Bær 91 345. Æblemost 109 14. Æbleris 11 68. Æblesuppe 27 185. Æggekage med Brød 64 188. Æg i Persillesovs 65 184. Ærtepandekage 64 187. Ærter eller Kastanier i Røræg 65 126. Ærtefrikadeller 51 186. Ærter med Frugt 65 221. Ærter med Gulerødder 73 107. Ærtesteg m. Rødbeder 44 26. Øllebrød 14 | ||
24. Granolavælling.
Granola røres ud i kogende Vand og kan tilsættes lidt Fløde, eller den koges i Mælk. Den koges færdig paa 2 Minutter. — Granola er — særlig naar den er kogt i Vand — meget letfordøjelig og tillige meget nærende. Den er derfor at anbefale for svagelige Personer samt for Folk, der har meget stillesiddende eller strengt aandeligt Arbejde. — I Mangel af Granola kan man tilberede en Ret af hele eller knuste Kiks paa lignende Vis. | ||